Synology introduceert 4-bay NAS DiskStation DS418play

Peter Güldenpfennig
Synology introduceert de DiskStation DS418play. Deze 4-bay NAS richt zich met name op thuisgebruikers die op zoek zijn probleemloos multimedia te consumeren.

De NAS is voorzien van een dual-core 2GHz-CPU die opgeschaald kan worden tot 2,5GHz. Hoewel de DS418play geleverd wordt met 2GB kan dit opgeschaald worden naar 6GB. De CPU ondersteunt AES-NI hardware voor versnelde encryptie en met behulp van link aggregatie via de twee gigabit ethernetpoorten levert de DS418play een doorvoer van versleutelde data met snelheden van meer dan 226MB/s lezen en 185MB/s schrijven.

De vier bays kunnen gezamenlijk 40TB bevatten, 10TB per bay. Zowel 3.5" SATA HDD en 2.5" SATA HDD als 2.5" SATA SSD worden door het systeem ondersteunt.

Synology DiskStation DS418play voor multimediagebruikers

De DS418play draait op DiskStation Manager 6.1, het besturingssysteem voor Synology NAS-apparaten, waarmee je productiviteitsapps kunt installeren, maar ook diverse apps voor multimediagebruik tot je beschikking hebt. Dankzij een nieuwe hardware transcoding engine ondersteunt de DS418play tot aan twee kanalen van H.265/H.264 4K video transcoding.

De NAS is beschikbaar voor een adviesprijs van € 486,-. Meer informatie vind je op de officiële productpagina.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen vanPeter