TomTom Places op je smartphone

Sanne
TomTom Places, waarmee je kunt zoeken op bijvoorbeeld winkels en zwembaden, is vanaf deze zomer ook beschikbaar op je smartphone. De lokale zoekdienst krijgt een applicatie voor de iPhone, draagbare navigatiesystemen en later ook voor Android-toestellen.

Wie opzoek is naar een restaurant, benzinepomp of supermarkt kan al langer de hulp inschakelen van TomTom Places. Die navigeert je naar waarheen je maar wilt. Als bedrijf kun je je aanmelden voor de dienst zodat gebruikers je kunnen vinden. Om te weten welke resultaten dit oplevert kun je vervolgens de Places-gids raadplegen.

Deze zomer breidt TomTom uit met een speciale applicatie voor de iPhone en voor draagbare TomTom Live-navigatiesystemen. Zo bekijk je ook op je smartphone hoe je moet lopen of rijden om je doel te bereiken. Voor Androidtoestellen komt er ook een applicatie, deze volgt later dit jaar. TomTom Places wordt eerst geintroduceerd in Duitsland, Nederland, Belgiƫ, Denemarken en Portugal. Daarna krijgen ook andere landen toegang tot de dienst.

HD Traffic 5.0

Naast de applicatie komt TomTom ook met HD Traffic 5.0. Deze verstrekker van actuele verkeersinformatie is geoptimaliseerd en biedt volgens het bedrijf een breder bereik en grotere nauwkeurigheid dan de vorige versie. Andere toevoegingen zijn de optie om automatische wegafsluitingen bij te houden, de mogelijkheid om alternatieve routes te kiezen en een verbeterde detectie van stilstand.

Deze nieuwste versie van TomTom HD Traffic maakt gebruik van een eigen Open TomTom LR-technologie waarin volgens de dienst tot 99,9 procent van de wegen zijn opgenomen. TomTom HD Traffic-abonnees zullen de update automatisch op hun systeem ontvangen.

afbeelding van Sanne
Door: SanneRuhaak

SanneRuhaak | Redacteur

Sanne (1985) behandelt voor WINMAG Pro onderwerpen als privacyissues, digital lifestyle en gadgets. Daarnaast schrijft ze veel voor het ondernemersmagazine Baaz en de fotografietitels DIGIFOTO Pro en DIGIFOTO Starter.

Bekijk alle artikelen vanSanne