ZyXEL WAC6500 Access Point

Redactie WINMAG Pro
Een modern bedrijf is steeds meer afhankelijk van een stabiel en goed functionerend bedrijfsnetwerk. Als het even kan, is dat netwerk zo draadloos mogelijk. Niet alleen vanwege de vele mobiele devices, maar ook scheelt het (lelijke) kabels.

Dat vraagt steeds meer van de router: die is steeds meer een spil tussen al die apparaten onderling en bovendien de link van al die apparaten met het internet. De nieuwe wifi -standaard 802.11ac komt dan ook als geroepen.

De WAC6500-serie van access points (ap) maakt het je gemakkelijk. De installatie gaat rap, doordat het alleen gaat om het mounten van het access point aan muur of plafond. Ook de additionele installatie, dus het opnemen van de ap in jouw netwerk, is een kwestie van eigenlijk helemaal niets doen als je een ZyXEL-controller hebt. Dankzij de ZyXEL APFlex-technologie hoef je praktisch niets in te stellen. De ap detecteert automatisch een ZyXEL-controller en kiest voor stand alone- of manage mode. Ook kent de ap automatische ip-toewijzing waarmee deze zichzelf een statisch of dynamisch adres laat toewijzen. Je bent dus geen uren meer kwijt aan de installatie.

De gouden toevoeging aan de serie is ZyXEL's eigen Smart Antenna-technologie. Hiermee kun je gemakkelijk migreren naar de ac-standaard, zonder dat de werkomgeving opnieuw gepeild moet worden voor de beste plek om een access point te plaatsen voor de beste dekking. De antennes in de ap's kunnen de uitgezonden draadloze patronen zo aanpassen dat deze een optimale dekking geeft in elke werkomgeving. Dit scheelt tijd, geld en hoofdbrekens rondom de installatie. Tevens scant de ap welke apparatuur geschikt is voor welke bandbreedte en zorgt deze ervoor dat elk device een optimale verbinding heeft als je een nxc-controller gebruikt, en kan zo bijvoorbeeld gebruik van de 5-Ghz-frequentie forceren. Dit zorgt er weer voor dat de 2,4 GHz frequentie minder belast wordt.

Prijs: vanaf € 491,20
Info: zyxel.com/nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie