CrowdStrike en AWS versnellen ontwikkeling van AI in cybersecurity

Redactie WINMAG Pro

CrowdStrike (NASDAQ: CRWD) kondigt vandaag een nieuwe samenwerking aan met Amazon Web Services (AWS) om sterke, nieuwe generative AI-toepassingen te ontwikkelen die klanten helpen hun business te versnellen op het gebied van cloud, beveiliging en kunstmatige intelligentie (AI). Deze nieuwe oplossingen zullen zowel cybersecurity-gerelateerde generative AI-toepassingen omvatten, evenals cloud-plus-cloud security-oplossingen die zijn ontworpen om klanten te helpen hun eigen generative AI-applicaties te bouwen en te beveiligen.
 

cybersecurity

Nieuwe initiatieven voor AI-cybersecurity

CrowdStrike maakt gebruik van de nieuwe generative AI-mogelijkheden van Amazon Bedrock. Dit is een volledig beheerde service die foundation models (FM's) van Amazon en toonaangevende AI-startups beschikbaar maakt via een API, wat klanten helpt geavanceerde Falcon Platform-zoekopdrachten, rapportage en automatisering in te voeren. Een voorbeeld hiervan is het inzetten van Amazon Bedrock om de ontwikkeling te versnellen van de onlangs aangekondigde Charlotte AI, CrowdStrike's generative AI security analyst. Charlotte AI is ontwikkeld met behulp van 's werelds meest betrouwbare beveiligingsdata en wordt voortdurend verbeterd via een intensieve menselijke feedback cyclus. Met behulp van Charlotte AI kunnen klanten zoekopdrachten geven in hun eigen taal voor bijvoorbeeld geavanceerde dreigingsdetectie, onderzoek, opsporing en reacties op het CrowdStrike Falcon-platform.

Bescherming van AI waar AI plaatsvindt: De Cloud

Generative AI verandert manieren van werken doordat de kracht van AI zichtbaar wordt door het verhogen van productiviteit in verschilende sectoren. Nu er zich echter nieuwe governance-uitdagingen en beveiligingsrisico's voordoen, kunnen organisaties aarzelen om de potentiële voordelen van AI te benutten. Risico's zoals kwaadwillig gesjoemel met trainingsgegevens en het per ongeluk vrijgeven van gevoelige informatie wat in grote taalquery's wordt gebruikt, belemmeren de grootschalige invoering. Via dit nieuwe cybersecurity-initiatief bundelen CrowdStrike en AWS de krachten van hun teams en oplossingen om zo klanten beter te beschermen bij een breed scala aan AI- en ML-diensten.

Het opzetten van AI-modellen en de toepassing van AI-modeloutputs gebeurt allemaal in de cloud. AWS biedt een breed portfolio van AI/ML-diensten om klanten in elk adoptiestadium en vaardigheidsniveau te kunnen helpen. AWS biedt de tools die organisaties nodig hebben om zakelijke uitdagingen met AI/ML op te lossen. Voorbeelden hiervan zijn van low-level deep-learning containers en Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) images, maar ookAmazon SageMaker. Dit is een volledig beheerde dienst om data voor te bereiden en ML-modellen te bouwen, trainen en implementeren voor elke use case met volledig beheerde infrastructuur, tools en workflows, tot een groeiende reeks vooraf getrainde AI API-diensten.

CrowdStrike beschermt klanten in elke fase van hun AI- en cloudtraject met een holistische cloud-beveiligingsoplossingCrowdStrike Falcon Cloud Security omvat bescherming van cloudworkloads, posture management, beheer van infrastructuurrechten en containerbeveiliging: en dit allemaal in één console. Als onderdeel van deze uitgebreide samenwerking breidt CrowdStrike deze bescherming uit naar AI/ML-diensten van AWS door native integraties te bieden die zijn ontworpen om beveiligingsrisico's die kunnen opkomen in verband met de invoering van AI/ML, verder te voorkomen, identificeren en herstellen.

"We ontwikkelen onze generative AI-mogelijkheden op AWS om te profiteren van schaalmogelijkheden, betrouwbaarheid en innovatiesnelheid", zegt Raj Rajamani, chief product officer DICE (Data Identity Cloud Endpoint) bij CrowdStrike. "Van innovatie over het verzamelen van gegevens tot het creëren van AI-modellen: AWS is een pionier op het gebied van cloud-gedreven cybersecurity, en heeft ons daardoor geholpen door eerst endpointbeveiliging te veranderen en nu hetzelfde te doen voor cloudbeveiliging. We zijn blij dat we op dit moment, met de beste dataset voor cybersecurity, onze AI-samenwerking met AWS kunnen voortzetten."

"Klanten in sterk gereguleerde industrieën vergroten hun adoptie van AI/ML-modellen in de cloud en experimenteren met generative AI om hun innovatietempo te versnellen", zegt Chris Grusz, Managing Director of Technology Partnerships bij AWS. "We zijn verheugd om met CrowdStrike samen te werken om klanten te helpen aan strenge beveiligingseisen te voldoen en hun toepassing van Amazon SageMaker, Amazon EC2 en containeroplossingen te vergroten om zo het voortouw te nemen in hun industrieën."

Lees ook: CrowdStrike introduceert Charlotte AI | WINMAG Pro

Lees ook: Fortinet: 75% OT had incident | WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie