CTEK gaat Automobili Pininfarina voorzien van EV-laadtechnologie

Redactie WINMAG Pro
E-mobility specialist CTEK heeft een exclusieve technologieovereenkomst ondertekend met Automobili Pininfarina. Automobili Pininfarina is een fabrikant van luxe elektrische voertuigen.

De Automobili Pininfarina Battista, de krachtigste hypercar die ooit in Italië is gebouwd, wordt geleverd met een Automobili Pininfarina draagbare EV-lader. Daarnaast wordt er een krachtige Model 3 laadkabel voor Type 2-laadoplossingen bijgeleverd. Alle geleverde producten zijn voorzien van de innovatieve laadtechnologie van CTEK, en voldoen aan de hoge veiligheids-, betrouwbaarheids- en technologische prestatienormen die deze hypercar vereist.

Innovatieve laadtechnologie

Henk Lubberts, Global Director OE bij CTEK zegt: "Wij zijn verheugd om Automobili Pininfarina te ondersteunen bij de ontwikkeling van deze innovatieve laadoplossing voor 's werelds eerste volledig elektrische luxe hyper GT, de Battista. We zijn er trots op dat we Automobili Pininfarina kunnen toevoegen aan de portefeuille van wereldwijde fabrikanten met wie we samenwerken.”

Met een vermogen van 1.900 pk en een koppel van 2.300 nm, kan de Battista versnellen van nul tot 100 km/u in minder dan twee seconden. Ter vergelijking: dit is sneller dan een huidige Formule 1-wagen.

De lader van Automobili Pininfarina wordt standaard bij de Battista geleverd en is gebaseerd op de laadtechnologie van CTEK. De lader is eenvoudig in gebruik, volledig automatisch en beschikt over ingebouwde veiligheidsfuncties, waardoor de lader ideaal is voor het zorgeloos opladen van EV's, thuis of onderweg.

Per Svantesson, CEO van Automobili Pininfarina, zei: "CTEK's commitment voor het leveren van hoge kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid en klantenservice geeft ons veel vertrouwen in de technologie die we nu aan onze klanten leveren."

Ga voor meer informatie naar de website van CTEK en Automobili Pininfarina.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie