De impact van hyperautomatisering

Redactie WINMAG Pro
De term "hyperautomatisering" werd onlangs door Gartner omschreven als "de toekomst van Enterprise Computing".

De term hyperautomatisering verwijst naar het zoveel mogelijk identificeren, beoordelen en automatiseren IT- en bedrijfsprocessen. In Nederland is de term vaker gebruikt in gesprekken over robotic process automation.

Hyperautomatisering wordt ook wel gezien als de volgende stap in automatisering, namelijk het verbinden van alle geautomatiseerde processen en de integratie van kunstmatige intelligentie en machine learning in dit proces. De markt voor hyperautomatisering zal dit jaar naar schatting een omzet van bijna 600 miljard dollar bereiken. Bovendien wordt het gezien als een essentiële vereiste voor bedrijven om te overleven in het huidige economische klimaat.

Waarom hyperautomatisering?

Bedrijven willen automatiseren om hun bedrijfssucces te vergroten. Toch wordt er niet veel aandacht besteed aan de integratie van automatisering in de bedrijfscultuur. Om met succes te automatiseren, moeten bedrijven duidelijke doelstellingen hanteren en de menselijke factor goed in het oog houden.

Voor bedrijven heeft de huidige mate van automatisering silo's gecreëerd, waardoor het moeilijker is om de voordelen van automatisering te zien en naar verbeteringen te zoeken. Door alle geautomatiseerde processen met elkaar te verbinden, kunnen bedrijven meer inzicht krijgen in hun processen. Hierdoor kunnen besluitvormers ook begrijpen waar er tekortkomingen zijn en waar mogelijkheden liggen. Met de alles-in-één oplossing van Yokoy kunnen bedrijven trends in uitgaven identificeren. Bijvoorbeeld welk restaurant vaak wordt gebruikt voor bedrijfsbijeenkomsten en waarom het bedrijf zou kunnen overwegen met dit restaurant te onderhandelen over een maandabonnement of eventuele kortingen.

Hyperautomatisering in software voor uitgavenbeheer kan financiële teams ook helpen om de financiële positie van het bedrijf beter te begrijpen en zich beter voor te bereiden.

De voordelen

Netwerkmanagement, integratie en kunstmatige intelligentie zijn belangrijke componenten op het gebied van hyperautomatisering. Wat de voordelen ervan betreft, schatten experts dat bedrijfskosten met maar liefst 30 procent kunnen worden verlaagd. Hyperautomatisering gebruikt kunstmatige intelligentie om nieuwe omgevingen te ontdekken, deze te verkennen en zich aan deze omgevingen aan te passen. Dit zorgt voor nieuwe inzichten en mogelijkheden die verder kunnen worden onderzocht. In het geval van financiële processen betekent dit op veel afdelingen dat duidelijk wordt waar de tekortkomingen zitten en waar besparingen mogelijk zijn.

Met de juiste oplossing helpt hyperautomatisering bedrijven bij hun transformatieproces. Het levert niet alleen betere bedrijfsresultaten op, maar helpt ze ook al hun bedrijfsstromen succesvol te integreren en van het proces te profiteren.

Lars Mangelsdorf, medeoprichter en Chief Commercial Officer bij Yokoy

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie