De iPhone 11 ondersteunt waarschijnlijk 18W USB-C, laadt razendsnel op

Geert van der Klugt
Zo stelt Mac Otakara, een Japans blog. ‘Waarschijnlijk’, maar aannemelijk, want ook de recente iPad Pro-modellen zijn geleverd met een Lightning to USB-C kabel. Drie variaties van de iPhone 11 worden later dit jaar bevestigd. Mocht Apple USB-C ondersteunen, dan zullen de smartphones in een half uur tot 50% opgeladen kunnen worden.

iPhone 11

Fast charge-ondersteuning is onlangs toegevoegd voor elke iPhone-generatie na 8. Sindsdien is de iPhone binnen een uur volledig op te laden. Desalniettemin worden deze modellen nog altijd geleverd met een 5W-adapter en Lightning to USB-C. Wie momenteel gebruik wilt maken van de snellere oplaadtijd, dient zelf een adapter en kabel te hebben.

LEES OOK: Zo check je de Battery Health van een iPhone

Indien Apple een punt zet achter de levering van verouderde adapters en kabels, zullen gebruikers van de nieuwste MacBook Air- en Pro-modellen een reserve Lightning to USB-C en adapter hebben, bij aankoop van een iPhone 11. Vorig jaar deed alles vermoeden naar oplaadupgrade voor de iPhones van 2018, maar uitsluitend de iPad Pro ontving ondersteuning en meelevering.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert