De Sega Genesis Mini komt eraan

Redactie WINMAG Pro
Sega kondigde in april 2018 in Tokio de Genesis Mini aan: een replica van de populaire videospelconsole uit de jaren ’90. Het bedrijf wachtte een jaar met het bevestigen van de releasedatum, maar deze is reeds officieel. Op 19 september zal Sega aankomen met 40 klassieke games die vooraf op de console zijn geladen.

De Genesis was een van de definitieve videogameconsoles van de jaren ‘90 en de belangrijkste concurrent van het Super Nintendo Entertainment System (SNES). Hoewel Sega de latere jaren met de Saturnus en de Dreamcast zou doorgaan, is de Genesis eenvoudig de meest gevierde console van het bedrijf. Sega maakte in 2001 geen eigen videogameconsoles meer en schakelde over naar het maken van nieuwe games voor andere platforms.

Ondersteuning

Genesis Mini ondersteunt HDMI-uitvoer voor high-definition televisies en wordt geleverd met twee bedrade controllers. De controllers zijn replica’s van de originele Genesiscontroller met drie knoppen, hoewel Sega later in de levensduur van de console een versie met zes knoppen van de controller heeft uitgegeven.

Concurrenten | Sega Genesis Mini

Over het algemeen is het Sega Genesis Mini-pakket vergelijkbaar met Nintendo’s Super NES Classic en Sony’s PlayStation Classic, maar Sega biedt twee keer zoveel games als zijn concurrenten. De langetermijnwaarde van de Genesis Mini is echter een beetje twijfelachtig vanwege de wijdverspreide beschikbaarheid van Genesis-spellen op bestaande platforms.

Terwijl de consoles van SNES en PlayStation Classic spellen verzamelen die relatief moeilijk te vinden zijn, heeft Sega al een verzameling van 30 populaire Genesis-spellen op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc uitgebracht. De Sega Genesis Classics-collectie ondersteunt bovendien online spelen, iets wat de Genesis Mini niet zal hebben.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie