De voordelen van het inzetten van een 3D printer voor je bedrijf

Redactie WINMAG Pro
Heb jij de investering in een 3D printer voor je bedrijf al eens overwogen? Het gebruik van deze printers heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Wat maakt een 3D printer zo populair? Op welke manier is dit apparaat te gebruiken in de bestaande processen binnen je organisatie? In dit artikel zet de verschillende voordelen van 3D printers voor je op een rijtje.

Wist je dat een 3D printer ook over een cartridge beschikt, net zoals een normale printer dat heeft? Bij een 3D printer noemt men dit echter een filament. Een filament kopen als je huidige cartridge op begint te raken, doe je eenvoudig online.

Maak losse onderdelen voor het productieproces

Met een 3D printer onderdelen maken is een van de redenen om voor deze oplossing te kiezen. De 3D printer maakt je veel minder afhankelijk van externe leveranciers, bij de productie van je eigen producten. In veel gevallen laten bedrijven onderdelen importeren uit landen als China of Amerika. Niet alleen brengt dit hoge verzendkosten en importheffingen met zich mee. Ook is de kans op vertragingen relatief groot. Door de onderdelen voortaan zelf te printen met een 3D printer kun je op een hoog tempo door blijven werken.

Software voor het ontwikkelen van modellen is gratis

Voor het gebruik van een 3D printer heb je geen dure software nodig. Maak gebruik van Ultimaker Cura! Deze open source software kan gratis gebruikt worden en stelt je in staat om modellen te maken voor hetgeen je met de 3D printer wilt produceren. Op internet is veel informatie te vinden over het gebruik van deze software. Iets wat goed van pas komt, wanneer je hier voor het eerst mee werkt.

Andere voordelen van een 3D printer

Het feit dat je minder afhankelijk bent van externe leveranciers en gratis software kunt gebruiken voor het modelleren van onderdelen en producten, zijn slechts twee voordelen van een 3D printer. Er zijn meer voordelen te bedenken! Zo verspil je bij het gebruik van een 3D printer veel minder materialen, dan wanneer je een regulier productieproces aan zou houden. Bij een regulier proces wordt vaak veel restmateriaal weggegooid. Daar waar je met een 3D printer enkel filamenten gebruikt voor de productie van hetgeen je uit wilt printen. Een vierde voordeel is de relatief lage prijs voor een 3D printer, ten opzichte van de mogelijkheden die het je biedt.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie