De Windows 10 update gratis download staat nog steeds online

De Windows 10 download vind je hier

Jeroen van Onselen
Je hoeft niet direct te betalen voor je Windows 10 download. In dit artikel vind je de link om het programma gratis te downloaden.

Zo kom je bij je Windows 10 download

De beste dingen in de wereld zijn gratis. Het enige wat je hoeft te doen is naar de link te gaan en het bestand downloaden. Je hebt dan ogenblikkelijk je download Windows 10.

Voor de volledigheid, dit is de volledige url van de Windows 10 download waar de link naartoe verwijst: 

 

Als je op de link klikt krijg je bovenstaande melding te zien en heb je toegang tot je Windows 10 download.

Nederlandstalige uitleg bij je Windows 10 download

Wie geen zin heeft om zich in te lezen in de pro's en cons van een update c.q. Windows 10 download heeft genoeg aan de gratis Nederlandstalige tutorial onder de link. 

Support slechts tijdelijk beschikbaar

Microsoft ondersteunt zijn producten beperkt. Kijk snel naar het overzicht hier beneden of jouw versie ertussen zit, zodat je niet ineens een systeem hebt dat geen security-updates krijgt.

Microsoft maakt plotselinge uitzondering op de regel

Microsoft kwam op 6 september van dit jaar  plotseling met een ogenblikkelijke wijziging op bovenstaande lijst voor Windows 7. Klanten kunnen als ze aan de regels voldoen tot 2023 security-updates krijgen voor Windows 7. Als reden voerde Microsoft aan dat nog niet iedereen in het bedrijfsleven zover is om over te gaan op Windows 10. De updates komen trouwens niet gratis, gebruikers moeten betalen voor een update. Bovendien worden de updates duurder, liet Microsoft weten.

Dat is helemaal niet zo'n rare gedachte. In Nederland maken nog veel bedrijven gebruik van oude versies van Windows. In 2016 was Windows 7 bij vrijwel iedereen het meestgebruikte besturingssysteem.

Denk trouwens maar niet dat Microsoft tot het einde der tijden bovenstaande lijst zal herzien. Wie de regel hieronder goed leest ziet dat de marktleider verwacht dat we allemaal aan de Windows 10 gaan.

While many of you are already well on your way in deploying Windows 10, we understand that everyone is at a different point in the upgrade process. Cursief is van ons.

Windows 10 download interessant en wil je meer lezen?

Zoek je meer dan alleen maar een Windows 10 download? Op WINMAG Pro lees je dagelijks ICT-nieuws. Ben je bijvoorbeeld geinteresseerd in security en wil je daar meer over lezen? Kijk dan eens in ons security-gedeelte.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen