Dell en NVIDIA leiden AI project in

Redactie WINMAG Pro

Dell Technologies (NYSE: DELL) en NVIDIA (NYSE: NVDA) kondigen een gezamenlijk initiatief aan om het voor bedrijven eenvoudiger te maken om generatieve AI op locatie te bouwen en te gebruiken, zodat ze snel en veilig een betere klantenservice, marktinformatie, tools voor het doorzoekbaar maken van inhoud uit meerdere bronnen van het bedrijfstype (enterprise search) en een reeks andere mogelijkheden kunnen bieden.

  • Project Helix maakt het voor bedrijven eenvoudig om betrouwbare generatieve AI te bouwen en in te zetten
  • De infrastructuur en software van Dell en NVIDIA omvatten ingebouwde gegevensbeveiliging voor lokale generatieve AI-toepassingen

Project Helix zal een reeks totaaloplossingen leveren met technische expertise en vooraf gebouwde tools op basis van de infrastructuur en software van Dell en NVIDIA. Het omvat een complete blauwdruk om bedrijven te helpen hun eigen gegevens te gebruiken en generatieve AI eenvoudiger verantwoord en nauwkeurig in te zetten.

“Project Helix geeft bedrijven doelgerichte AI-modellen waarmee ze sneller en veiliger waarde kunnen halen uit de immense hoeveelheden gegevens die momenteel te weinig worden gebruikt”, aldus Jeff Clarke, vicevoorzitter en co-chief operating officer van Dell Technologies. “Met een zeer schaalbare en efficiënte infrastructuur kunnen bedrijven zorgen voor een nieuwe golf van generatieve AI-oplossingen die hun sectoren mogelijk heruitvinden.”

“We bevinden ons op een historisch punt waarop de ongelooflijke vooruitgang in generatieve AI samenvalt met de vraag van bedrijven om meer te doen met minder”, zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. “Met Dell Technologies hebben we een extreem schaalbare, zeer efficiënte infrastructuur ontworpen waarmee organisaties hun bedrijf kunnen transformeren door hun eigen gegevens veilig te gebruiken voor het bouwen en benutten van generatieve AI-toepassingen.”

Project Helix vereenvoudigt de implementatie van generatieve AI in bedrijven met een geteste combinatie van geoptimaliseerde hardware en software, beide verkrijgbaar bij Dell. Dit biedt de mogelijkheid om bedrijfsgegevens om te zetten in slimmere resultaten met een hogere meerwaarde, terwijl de privacy van de gegevens behouden blijft. Deze oplossingen zullen bedrijven helpen om snel aangepaste AI-toepassingen te implementeren, om betrouwbare beslissingen te kunnen nemen op basis van hun eigen gegevens en hun bedrijf zo te laten groeien en uitbreiden.

Blauwdruk voor lokale generatieve AI

Project Helix zal de volledige levenscyclus van generatieve AI ondersteunen. Dit omvat het opzetten van de infrastructuur, de modellering, training, fine-tuning, applicatieontwikkeling en -implementatie en het toepassen van gevolgtrekking en het stroomlijnen van de resultaten. De gevalideerde ontwerpen helpen bedrijven snel een lokale generatieve AI-infrastructuur op maat te bouwen.

Dell PowerEdge-servers, zoals de PowerEdge XE9680 en PowerEdge R760xa, zijn geoptimaliseerd om prestaties te leveren voor generatieve AI-training en AI-gevolgtrekking. De combinatie van Dell-servers, NVIDIA H100 Tensor Core GPU's en NVIDIA-netwerken vormt de infrastructurele ruggengraat voor deze workloads. Klanten kunnen deze infrastructuur combineren met de veerkrachtige en schaalbare opslag van ongestructureerde gegevens, waaronder Dell PowerScale en Dell ECS Enterprise Object Storage.

Met alle Dell Validated Designs kunnen klanten de zakelijke functies van de Dell server- en opslagsoftware gebruiken, met de mogelijkheid om alles te bekijken via Dell CloudIQ. Project Helix omvat ook de NVIDIA AI Enterprise-software die klanten tools aanreikt voor tijdens de AI-levenscyclus. NVIDIA AI Enterprise omvat meer dan 100 frameworks, voorgetrainde modellen en ontwikkeltools, zoals NVIDIA NeMo, grote taalmodelframeworks (LLM) en de NeMo Guardrails-software voor het bouwen van thematische, veilige en beveiligde generatieve AI-chatbots.

Project Helix heeft beveiliging en privacy ingebouwd in fundamentele componenten, zoals Secured Component Verification. De bescherming van gegevens op locatie vermindert het inherente risico en helpt bedrijven te voldoen aan de wettelijke vereisten.

“Bedrijven staan te springen om de mogelijkheden te verkennen die generatieve AI-tools hun organisaties kunnen bieden, maar de meeste hebben niet echt een idee waar ze moeten beginnen”, zegt Bob O'Donnell, directeur en hoofdanalist van TECHnalysis Research. “Door een complete hardware- en softwareoplossing van vertrouwde merken samen te stellen, bieden Dell Technologies en NVIDIA bedrijven een voorsprong bij het bouwen en verfijnen van AI-aangedreven modellen. Deze modellen kunnen de unieke activa van het bedrijf vervolgens benutten en krachtige, op maat gemaakte tools creëren.”

Beschikbaarheid

Dell Validated Designs op basis van het Project Helix-initiatief zullen vanaf juli 2023 beschikbaar zijn via de traditionele kanalen en de flexibele gebruiksopties van APEX.

Aanvullende bronnen

Kom meer te weten over AI bij Dell Technologies

 

LEES OOK: Dell Technologies kondigt nieuwe Inspiron-laptops aan

LEES OOK: Dell verbetert flexibel samenwerken met nieuwe hardware en software

en op Baaz.nl

Jortt.shop heeft primeur met AI integratie voor webshops

ChatGPT & GPT4: Wikipedia 2.0 of een nieuw startpunt voor onze samenleving?

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie