Dit is de nieuwe MacBook Pro 2019

Jonas Bloemen
Apple gaat nieuwe MacBook Pro’s op de markt brengen. De MacBook Pro 2019 bevat alweer een nieuw toetsenbord waarbij Apple nieuwe materialen gebruikt heeft.

LEES OOK: iOS 13 maakt einde aan iPhone 5 en 6

Apple heeft de nadruk bij de MacBook Pro 2019 gelegd op de snellere Intel-processors. Dat resulteert in de allereerst MacBook Pro met een acht-core-processor. Ook het toetsenbord is bij de MacBook Pro 2019 op de schop gegaan. Bij het maken van het nieuwe butterfly-toetsenbord is gebruik gemaakt van nieuwe materialen. Daarmee probeert Apple de problemen met missende en extra toetsaanslagen in het schakelmechanisme te stoppen. Gebruikers zullen verder weinig merken van een nieuw toetsenbord op de MacBook Pro 2019, het ontwerp wijkt namelijk amper af. 

Reparaties MacBook 

Apple komt naast de introductie van de MacBook Pro 2019 ook met nieuws over het reparatieprogramma. Alle MacBooks die een butterfly-toetsenbord hebben vallen nu onder het betreffende programma. Dat houdt in dat ook de recent uitgebrachte MacBooks nu kosteloos het niet werkende toetsenbord kunnen laten repareren. Dat was voorheen niet het geval.  Daarnaast gaat Apple MacBook Pro 13-modellen die problemen met de backlight vertonen, repareren. Het gaat om laptops die tussen oktober 2016 en februari 2018 zijn verkocht. Tot vier jaar na de aankoopdatum voert Apple gratis een reparatie door als dat nodig is.

MacBook Pro 2019

De MacBook Pro 2019 zal beschikbaar worden met een 13- en 15-inch scherm. De MacBook Pro 2019 13-inch zal in de verkoop komen vanaf € 1.999,- en de prijs voor een MacBook Pro 2019 15-inch zal vanaf € 2.799,- liggen. 

Pro Warehouse

Pro Warehouse is met zijn volledige Apple-focus in de zakelijke markt een unieke Apple-onderneming. Het bedrijf biedt naast Apple-producten volledige service: denk aan het inruilen van oude Apple-hardware, customised service overeenkomsten of het volledig uitrollen van de hardware op locatie.