Dit weten we over de nieuwe MacBook Pro

Jonas Bloemen
Apple zou dit jaar komen met een nieuwe MacBook Pro komen. Maar, de komst van de nieuwe Macbook Pro doet nog even op zich wachten. De verkoop loopt ruim een jaar vertraging op en zal pas eind 2020 of begin 2021 op de markt komen.

LEES OOK: Intel houdt iPhone 11 met 5G tegen

De nieuwe MacBook Pro krijgt een scherm van 16 inch. Naar verwachting zal Apple ook veranderingen aan het toetsenbord doorvoeren. Dit is een grote wens van veel Macbook gebruikers. Het vlindertoetsenbord van MacBoooks kan vastlopen door kleine hoeveelheden stof of kruimels. Daarvoor bood Apple al excuses aan en biedt gebruikers van de toetsenborden de mogelijkheid om die gratis te laten vervangen. 

Schermgrootte nieuwe MacBook Pro

Met de komst van een nieuwe MacBook Pro verschijnt er voor het eerst sinds 2015 een vernieuwde versie. Hoewel in 2016 de MacBook Pro-lijn nog wel vernieuwd werd, zal de nieuwe MacBook Pro een volledig nieuwe introductie kennen. Nog niet eerder had een MacBook Pro een groter scherm dan 15 inch. 

Achter de schermen werkt Apple overigens ook aan een scherm van 31 inch met 6K-resolutie. Dat schermpaneel wordt door LG gemaakt. LG gebruikt daarvoor miniledtechnologie. Tot 2016 maakte Apple zelf zijn schermen, maar daar is het mee gestopt. Welke resolutie de nieuwe MacBook Pro gaat krijgen is nog niet bekend.