Dit zijn de tunnels die The Boring Company onder L.A. wil graven

Peter Güldenpfennig
Elon Musk is deels een fantast, maar weet zijn plannen ook vaak te realiseren. Zijn idee om met The Boring Company een tunnelsysteem te graven die het verkeer in de Amerikaanse stad moet verlichten, krijgt in ieder geval steeds meer vorm.

Onlangs publiceerde The Boring Company een kaart op hun website waarop het tunnelsysteem te zien is die het bedrijf wil graven onder L.A.. Het idee is dat auto’s via een geautomatiseerd systeem via de tunnels snel van A naar B worden gebracht. Dit moet het drukke verkeer in de stad verlichten.

L.A. tunnelkaart

De kaart toont zowel een rode lijn als blauwe lijnen. De rode lijn behoort tot fase 1, een fase die gebruikt wordt om het systeem te testen. Zodra die route goedgekeurd wordt door zowel de overheid van L.A. en The Boring Company zelf, wordt begonnen aan fase 2, wat de blauwe lijnen voorstelt.

The Boring Company benadrukt wel dat de kaart vooral een concept is en in ieder geval zeker niet de uiteindelijke kaart zal zijn.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter