Doe mee met de Data Survey 2018

Redactie WINMAG Pro
Welke uitdagingen ervaren organisaties die datagedreven gaan werken? Wat zijn de meest populaire technologieën en providers? Hoe zetten organisaties in diverse landen datatoepassingen in?

Data Survey 2018, het grootste marktonderzoek over de inzet van data, geeft antwoord op deze vragen en geeft inzicht in de wereldwijde ontwikkelingen als het gaat over de inzet van data. 

Voor de vierde maal voeren vakbeurs Big Data Expo en de data consultants van GoDataDriven, samen met diverse mediapartners het onderzoek Data Survey 2018 uit.

'Machine learning en kunstmatige intelligentie ontwikkelen zich in een ongeëvenaard hoog tempo. Met Data Survey 2018 peilen we de wereldwijde ontwikkelingen, zodat er een benchmark ontstaat van de huidige stand van zaken', licht social influencer Ronald van Loon toe.

Uitdagingen

In 2017 vormde het verzamelen van kennis op het gebied van big data en data science de grootste uitdaging. Respondenten ervaarden in de praktijk te weinig tijd voor experimenten. De vraag naar zoveel mogelijk support vanuit het management bleef onverminderd hoog. Zijn het dit jaar weer de kleinere organisaties tot 100 man die minder uitdaging ervaren?

De datagedreven cultuur

De meeste data scientists zoeken naar mogelijkheden om hun kennis verder te ontwikkelen. Voor organisaties betekent dit dat de bedrijfscultuur hier ook op moet zijn afgestemd. Maar hoe doe je dit? Data Survey geeft inzicht in de organisatorische succesfactoren. 'Datagedreven werken draait niet enkel om data en technologie. In voorgaande jaren bleek vooral support vanuit het management een cruciale succesfactor te zijn. We zijn benieuwd of dit nog altijd zo is', licht Walter van der Scheer, mede-initiatiefnemer van Data Survey, toe. 

Cloud

Hoe is het cloud-gebruik van 2018? Richelle Schreurs, marketingmanager van Big Data Expo, licht toe: 'We zien in toenemende mate dat organisaties aan de slag gaan met cloudtechnologie. Een van de voordelen van cloud is het relatieve gemak waarmee organisaties aan de slag kunnen met de laatste technologische innovatie. Data Survey zoekt uit welke organisaties vooroplopen.'

Data-50 

Naast inzicht in datastrategie en datatechnologie, bevat Data Survey dit jaar ook een overzicht van de top-50 meest bekende datapartijen, de Data-50. 'Computable bestaat dit jaar vijftig jaar. Om dit te vieren voeren we onder meer onderzoek uit naar de meest populaire partijen binnen verschillende technologische vakgebieden. Zo onderzoeken we, naast de cloudproviders, ook wat de meest populaire technologieën en data visualisatiepartijen zijn', vertelt Sander Hulsman, hoofdredacteur Computable.

Doe mee en win

Meedoen aan Data Survey 2018 kost slechts 5 minuten van je tijd. Deelnemers krijgen de uiteindelijke resultaten en analyses gratis toegestuurd. Verder maken deelnemers kans op mooie prijzen, waaronder een Tello Drone, VIP-tickets voor Big Data Expo en een Google Chromecast? Doe mee aan Data Survey 2018! 

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie