Downloadsnelheid 4G in Nederland ruim 40 Mbps

Jordi Smit
De downloadsnelheid op het 4G-netwerk van de vier providers KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone is gemiddeld minimaal 40 megabit per seconde. Dat stelt telecomanalist Opensignal in een donderdag gepubliceerd rapport over mobiel internet in Nederland.

Downloadsnelheid T-Mobile bovenaan

T-Mobile staat bovenaan in de lijst voor downloadsnelheid met gemiddeld 55,6 Mbps, gevolgd door KPN (43,0 Mbps), Vodafone (41,0 Mbps) en Tele2 (40,9 Mbps). Het is voor het eerst dat de vier providers op hun 4G-netwerken gemiddeld minimaal 40 Mbps leveren. In het laatste rapport, van september 2018, behaalde Vodafone nog een gemiddelde snelheid van 35,95 Mbps.

Snelste ervaring uploaden

Als het gaat om het uploaden biedt T-Mobile eveneens de snelste ervaring. Het versturen van bestanden via mobiel internet gebeurt op het 4G-netwerk met een snelheid van gemiddeld 16,7 Mbps. KPN en Vodafone volgen met respectievelijk gemiddeld 14,2 Mbps en 13,4 Mbps. Op de laatste plaats staat het 4G-netwerk van Tele2, waar volgens de marktanalist een gemiddelde uploadsnelheid van 10,4 Mbps wordt behaald.

LEES OOK: Waar is netneutraliteit goed voor?

Downloadsnelheid 3G

Op het 3G-netwerk scoort Vodafone volgens Opensignal wel het best wat betreft downloadsnelheid. Daar levert de provider een snelheid van 6,9 Mbps. T-Mobile komt in de buurt met 6,5 Mbps. KPN en Tele2 leveren op 3G respectievelijk gemiddeld 4,9 Mbps en 1,3 Mbps.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi