Downloadsnelheid 4G in Nederland ruim 40 Mbps

Jordi Smit
De downloadsnelheid op het 4G-netwerk van KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone is gemiddeld minimaal 40 megabit per seconde. Dat stelt telecomanalist Opensignal die donderdag een rapport naar buiten bracht over mobiel internet in Nederland.

Downloadsnelheid T-Mobile bovenaan

De cijfers die naar buiten werden gebracht, zijn interessant te noemen. Zo maakt het rapport duidelijk dat T-Mobile de hoogste downloadsnelheid heeft: een gemiddelde van 55,6 Mbps. Achtereenvolgens volgen KPN, Vodafone en Tele2 met respectievelijk 43,0 Mbps, 41,0 Mbps en 40,9 Mbps. Het is overigens niet eerder voorgekomen dat deze vier providers op hun 4G-netwerken gemiddeld minimaal 40 Mbps leveren.

Snelste ervaring uploaden

Ook als we kijken naar het uploaden van bestanden blijkt T-Mobile het sterkste. Op een 4G-netwerk gebeurt dit met een downloadsnelheid van gemiddeld 16,7 Mbps. KPN en Vodafone komen hier achteraan met respectievelijk gemiddeld 14,2 Mbps en 13,4 Mbps.

LEES OOK: Waar is netneutraliteit goed voor?

Downloadsnelheid 3G

Als we naar het 3G-netwerk kijken, dan staat Vodafone hier bovenaan wat betreft downloadsnelheid: 6,9 Mbps. T-Mobile komt hier vlak achteraan met 6,5 Mbps. KPN en Tele2 leveren op 3G respectievelijk gemiddeld 4,9 Mbps en 1,3 Mbps.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi