Drie alternatieven voor AirPods en Galaxy Buds

Drie alternatieven voor AirPods en Galaxy Buds

Jonas Bloemen
Dankzij Apple werden draadloze oordopjes heel populair. Met de AirPods leek het een gat in de markt te hebben gevonden. Samsung kondigde al snel een variant aan: de Galaxy Buds. Maar er zijn meer kapers op de kust die draadloze oordopjes aanbieden in hun assortiment.

LEES OOK: Airpods versus Galaxy Buds: de verschillen

Jabra Evolve 65t

Ook Jabra was er snel bij met de ontwikkeling van draadloze oordoppen. Dat betaalt zich uit met een professionele geluidskwaliteit. De Evolve 65t ondersteunt verschillende voice-assistenten zoals Alexa, Siri en Google Assistant. Ook kun je met één druk op de knop meeluisteren met wat er om je heen gebeurt. Dankzij de functie HearThrough wordt het omgevingsgeluid versterkt. De Batterij gaat vijf uur lang mee en de oplaadhouder beschikt over een accuduur van vijftien uur. Daarnaast is de Jabra versie geschikt om op twee apparaten tegelijk verbonden te zijn. De Jabra Evolve 65t is beschikbaar vanaf €362.

Sony WF-1000X

Ook Sony kan deze trend niet voorbij laten gaan. De WF-1000X beschikt over Wireless noise-cancelling. De In-Ears zitten comfortabel en zijn beschikbaar in het zwart en goud. Door de Sony Headphones Connect-app te downloaden op je smartphone kun je ‘slim luisteren’. Dat houdt in dat dat de app automatisch detecteert wat je aan het doen bent en stemt het omgevingsgeluid erop af. De WF-1000X heeft geen last van kwaliteitsverlies dankzij LDAC. Ook de accuduur is indrukwekkend, deze bedraagt maar liefst negen uur. Vanaf €128 heb je deze draadloze oordopjes al in huis. 

Sennheiser Momentum True Wireless

Ook Sennheiser is een grote speler op de audio-markt. Niet verrassend dus dat het bedrijf meegaat met de hype. Sennheiser onderscheidt zich in de kwaliteit van de audio. Die komt mede tot stand via de bluetooth 5.0 verbinding. De ingebouwde batterijen gaan zo’n vier uur mee. Met de bijgeleverde oplaadcase kun je de oordoppen drie keer vol opladen. Ook de Sennheiser variant ondersteunt slimme bedieningsmogelijkheden zoals het activeren van een spraak-assistent en het aannemen van telefoongesprekken. Sennheiser biedt de Momentums aan vanaf €299.