EaseUS Data Recovery maakt dataverlies schadeloos

Geert van der Klugt
Het per ongeluk verwijderen van belangrijke bestanden is voldoende om een mens panisch te maken. Bedenk je daarentegen dat data niet permanent van een device of PC verwijderd kan worden zonder dat een gebruiker zich daar bewust voor inzet. Per ongeluk verwijderde bestanden zijn onzichtbaar, niet verdwenen. Bestandsherstel na verwijdering wordt mogelijk gemaakt met schijfherstelsoftware – software als EaseUS Data Recovery.

Dataverlies

Wat betreft het herstellen van allerlei typen bestanden is de EaseUS Data Recovery Wizard Free-editie enorm effectief. De tool kan gebruikt worden om meer dan 1000 bestandsvariaties te herstellen. Van documenten, audio- en videobestanden, afbeeldingen en e-mails: de angst voor het verlies van gevoelige desktop-, laptop- of dergelijke device-data valt weg. Gebruikmaken kan iedereen, want met zijn duidelijke documentatie, handleidingen en tips neemt EaseUS de voorwaarde van IT-expertise weg.

LEES OOK: Organisaties worstelen nog steeds met dataverlies

Mogelijkheden

EaseUS Data Recovery Wizard blinkt uit op meerdere vlakken.

Herstel van data na formattering. Alle data die wordt opgeslagen op een harde schijf kan na een formattering van de betreffende schijf verloren zijn. In zo’n geval komt EaseUS Data Recovery Wizard tegemoet: herstel na formattering is snel en gemakkelijk.  

Herstel van per ongeluk verwijderde bestanden. Elk bestand dat per ongeluk door de eindgebruiker verwijderd wordt is middels de tool herstelbaar. Zoals genoemd zijn de bestandstypen uiteenlopend, waardoor gebruikers nooit voor impactvolle verrassingen komen te staan.

Herstel van bestanden op een corrupte harde schijf. Virussen hebben op meer vlakken impact dan plaatselijke schijflocaties alleen. Wordt een kwetsbaarheid van een SSD benut door kwaadwilligen, bijvoorbeeld door de infectie van een virus, dan kan de gehele opslaginfrastructuur aangetast worden. Bestanden die vervolgens op getroffen HDD’s opgeslagen zijn, zouden zonder EraseUS Data Recovery niet meer beschikbaar zijn. De tool stelt je in staat om door malware en virus geïnfecteerde schijven te benaderen en kritieke bestanden te redden.

Herstel van bestanden na verlies door een OS-crash. Vanaf 14 januari 2020 begint Microsoft met het stopzetten van ondersteuning voor Windows 7. Niet uitsluitend Windows, ook andere besturingssystemen, zijn – bijvoorbeeld na een punt achter de ondersteuning – vatbaar voor crashes. Ook op dit vlak ondersteunt EaseUS Data Recovery Wizard: dataverlies naar aanleiding van een gecrasht besturingssysteem is herstelbaar, ook wanneer het besturingssysteem niet langer benaderbaar is.

Gebruiksgemak

Om EaseUS Data Recovery Wizard Free te gebruiken, download je deze op een computer, welk verbonden dient te zijn met de schijf waarvan je data wilt herstellen. De locatie van de harde schijf wordt vastgesteld, waarna de tool de schijf scant. EaseUS inventariseert de volledige schijfinhoud en vindt verborgen bestanden. Voorvertoningen van verloren bestanden worden gegenereerd, waardoor je voorafgaand aan een overdracht naar een veilige locatie – bijvoorbeeld op dezelfde computer of extern USB-device – de mogelijkheid hebt om een noodzakelijke selectie te maken.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geertvan der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanGeert