Een zakelijk krediet of zakelijke lening aanvragen?

Redactie WINMAG Pro
De ICT-sector kent al jarenlang een sterke groei. Dit heeft niet alleen gezorgd voor een toename van het aantal ICT-bedrijven, maar zorgt ook voor veel kansen bij bestaande bedrijven om te groeien.

Ben jij ook als ondernemer actief binnen de branche? En wil je graag je onderneming laten groeien? Dan kan het zijn dat er extra financiële ruimte nodig is Indien dit er niet is, kun je altijd een beroep doen op een bedrijfsfinanciering. De meest voorkomende financieringen zijn een zakelijke lening of een zakelijk krediet. Maar wanneer kies je nu voor welke optie?

Wanneer kiezen voor een zakelijke lening?

Wil je internationaal gaan opereren? Een ander bedrijf overnemen? Verhuizen naar een groter bedrijfspand? Of heb je extra zakelijk vermogen nodig voor de aanschaf van dure hardware of software? In deze gevallen, waarbij het gaat om een grote eenmalige investering, kun je het beste kiezen voor een zakelijke lening.

Bij deze vorm van bedrijfsfinanciering krijg je eenmalig de beschikking over een afgesproken bedrag. Maandelijks betaal je een vast bedrag voor de lening, dit bestaat voor een gedeelte uit aflossing van de lening en voor een gedeelte uit rente. Door de vaste maandtermijnen en een vaststaande looptijd weet je precies waar je financieel aan toe bent.

Wanneer kiezen voor een zakelijk krediet?

Wil je met behulp van marketing de naamsbekendheid van je onderneming vergroten? Heb je extra werkkapitaal nodig om meer medewerkers te kunnen betalen of externe hulpkrachten in te kunnen schakelen, tijdelijk voor een grote opdracht of permanent? Is er sprake van een tijdelijk tekort aan liquide middelen? Of wil je geld achter de hand houden om op ieder gewenst moment te kunnen investeren? Dan is een zakelijk krediet waarschijnlijk de beste optie.

Een zakelijk krediet biedt vooral flexibiliteit als het aankomt op extra financiële middelen. Je krijgt de beschikking over een bepaald geldbedrag op een rekening. Je kunt naar behoeven hiervan geld opnemen, en betaalt alleen maar rente over het opgenomen bedrag. Maandelijks moet je wel een bepaald percentage van het geleende geld terugbetalen, maar dit kun je op een later moment ook weer opnemen. Mocht je meer willen aflossen een keer, dan wordt hiervoor geen boete in rekening gebracht. Heb je haast met de aanvraag? Een zakelijk krediet bij Floryn kun je al binnen 24 uur geregeld hebben.

Handige tips voor de aanvraag van een krediet of lening

Wil je een zakelijk krediet of zakelijke lening aanvragen, dan is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Dit zorgt er niet alleen voor dat je aanvraag sneller beoordeeld kan worden, maar vergroot ook de kans op goedkeuring ervan. Breng allereerst de (financiële) situatie van je onderneming in kaart. Verschaf daarnaast uitgebreid informatie over waar je in wil investeren, en wat de verwachte opbrengsten zijn. Beide zaken helpen geldverstrekkers beter en sneller een inschatting te kunnen maken van het risico dat ze lopen. Hoewel het altijd goed is om een reserve voor onvoorziene kosten aan te houden, is het niet verstandig een substantieel hoger bedrag te willen hebben dan eigenlijk nodig is. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kans op goedkeuring toeneemt, maar geeft ook een financiële verplichting die goed past bij je situatie.

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Floryn.

Foto door Yan Krukov

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie