Eeuwig leven met de Nokia 3310

Redactie WINMAG Pro
Geen trek in 5G, IoT en UC? Geen punt. De Nokia 3310, oorspronkelijk geïntroduceerd in 2000, is gloednieuw verkrijgbaar. Een batterijduur van vier maanden, klassieker Snake en vier kleuropties: het stokoude ontwerp presteert op verrassend veel vlakken béter dan de ultramoderne AMOLED-smartphone.

‘Weet je nog wanneer je voor het laatst zonder oplader van huis kon?’, luidt een vraag op de productpagina. Geen zorgen, wij ook niet, maar vermoeden dat het precieze moment inmiddels meer dan tien jaar terug ligt.

Nokia 3310

Aan de nieuwe Nokia 3310 is, op zijn uiterlijk na, bijna niets nieuw. Het model wordt geleverd in rood, grijs, geel en zwart, maar rockt exact dezelfde specificaties als zijn oorspronkelijke uitgave, tot het 2,4” gepolariseerde scherm aan toe.

LEES OOK: Showtime: AirPods 2, iOS 12.2 en Netflix-killer bevestigd

Met twee megapixels en een LED-flitser ben je voorzien van al dat wat nodig is voor een MySpace-profiel van topkwaliteit. 2G-connectiviteit houd je garant bereikbaar. Wél aangepast is het gebruikersinterface. Dat valt dan misschien niet in het straatje van de diehard Nokia-head, maar komt gebruik ten goede. Bovendien doet ook het vernieuwde interface grotendeels naar het oorspronkelijke ontwerp vermoeden.

De klassieker is verkrijgbaar vanaf € 59,99. Niet van Marktplaats of eBay, maar dé fabrikant die het woord mobile bestaansrecht gaf: Nokia.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie