EIZO FlexScan EV2457: inclusief Daisy Chain

Jordi Smit
Werken op een veel te klein scherm. Ken je het probleem? Zeker wanneer de vermoeidheid toeslaat, is dit op zijn minst erg vervelend te noemen. Het nieuwe beeldscherm van EIZO biedt echter dé oplossing. Dankzij onder meer Daisy Chain-compatibiliteit kan zelfs een laptop of mini-pc met slechts één uitgang op maximaal vier monitoren worden aangesloten. Met meer dan drie keer zoveel werkruimte kunnen tegelijkertijd meer toepassingen worden gebruikt voor verbeterde werkefficiëntie.

Daisy Chain

De EIZO Flexscan EV2457 heeft bekabeling met zogenoemde Daisy Chain. Met Daisy Chain kunnen meerdere monitoren worden aangesloten met korte kabels tussen de monitoren, in plaats van meerdere lange kabels die zijn aangesloten van iedere monitor naar de pc. Dit zorgt voor eenvoudig kabelbeheer, waardoor rommel van op en achter het bureau wordt verminderd. De nieuwe functie van EIZO zorgt dan ook voor een opgeruimd kantoor.

Frameloos scherm

Elke monitor heeft vier USB 3.1 Type-Apoorten met 5V-voeding, die zijn bestemd voor het aansluiten van randapparatuur zoals een muis, toetsenbord en/of headset: ideaal voor de eenvoudige aansluiting van veelgebruikte apparaten op handbereik. De EV2457 wordt geleverd met EIZO’s vierzijdige, frameloze en volledig vlakke randontwerp, met superdunne randen die gelijk zijn aan het scherm. Bij gebruik van meerdere monitoren is de afstand tussen de schermen minuscuul te noemen, waardoor er meer ruimte op het bureau ontstaat en er minder afleiding is bij het werken op meerdere schermen.

Auto EcoView

Om vermoeidheid van de ogen te voorkomen, detecteert een helderheidssensor genaamd ‘Auto EcoView’ de veranderingen in de omgevingshelderheid die gedurende de dag optreedt: het scherm past zich automatisch aan op het ideale helderheidsniveau. De Paper-modus optimaliseert automatisch de helderheid, het contrast en de kleurtemperatuur, zodat de monitor dezelfde aangename leeservaring biedt als een gedrukt document. Dit vermindert de belasting van de ogen. Bij gebruik in combinatie met Auto EcoView kan het blauwe licht met maar liefst 80 procent verminderd worden.

Hybride oplossing

Vanwege de manier waarop de helderheid wordt geregeld op LEDachtergrondverlichting, ervaart een klein aantal mensen flikkeringen op hun scherm die oogvermoeidheid veroorzaken. De FlexScan EV2457 maakt gebruik van een hybride oplossing om de helderheid te reguleren en flikkeringen onwaarneembaar te maken; een slecht verlichte werkomgeving is een monitor met lage helderheidsinstellingen en prettiger in gebruik. Met zijn LED-achtergrondverlichting is de monitor instelbaar tot ongeveer 1 cd / m2, wat minder is dan 1 procent van het maximum.

LEES OOK: MKB Best Choice Awards 2018: EIZO FlexScan EV3285

Verminderd vermoeidheid ogen

Een niet-verblindend paneel vermindert vermoeidheid van de ogen door reflecterend licht af te voeren, waardoor het scherm anders vanuit verschillende posities moeilijk te bekijken zou zijn. De monitor is in hoogte verstelbaar, kantelbaar en draaibaar, de voet bespaart ruimte en blijft stijlvol. Stel je monitor snel en soepel in op de perfecte positie.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi