Elon Musk waarschuwt nogmaals voor gevaar robots en AI

Peter Güldenpfennig
Op het gebied van AI en robotica maken we laatste jaren behoorlijk veel vooruitgang. Deze technologieën hebben niet alleen maar voorstanders, er is ook veel kritiek. Zo laat Elon Musk geregeld van zich horen omtrent de gevaren rondom AI.

Eerder al sprak hij zich uit over het belang van regulatie van AI-technologie en nu laat hij nogmaals van zich horen.

De aanleiding is de robot van Boston Dynamics die een perfecte achterwaartse salto maakt. Indrukwekkend om te zien, maar volgens Musk ook een teken van gevaar.

Op Twitter reageert hij op de video:

Musk is één van de meest vooraanstaande criticasters omtrent AI- en roboticatechnologie. Daarin staat hij echter niet alleen. Zo vindt Mustafa Suleyman van Google ook dat de ontwikkeling van AI gereguleerd moet worden met het ook op autonome wapens. Ook is er een platform opgericht om overheden te bewegen de ontwikkeling van autonome wapens aan banden te leggen.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen vanPeter