Equinix bouwt tweede datacenter in Montreal

Redactie WINMAG Pro

Equinix bouwt een tweede International Business Exchange (IBX) datacenter in Montreal, genaamd MT2. Montreal is een van de snelst groeiende edge-metro’s in de wereld in de sectoren Visual Effects (VFX), gaming, financiële diensten en luchtvaart. Het datacenter opent naar verwachting medio 2023 zijn deuren.

Het bedrijf zet zich in om de volledige kracht van Platform Equinix® en zijn portfolio van oplossingen naar Canadese bedrijven te brengen. Montreal vormt een belangrijk economisch centrum in Canada en wereldwijd. Daarnaast is de stad een belangrijk middelpunt van innovatie omdat het in Canada een van de grootste concentraties technologische arbeidskrachten huisvest. Ook heeft Montreal een verwachte groei van de interconnectiebandbreedte van 46 procent CAGR in 2025, volgens de Global Interconnections Index 2023, een rapport gepubliceerd door Equinix.

MT2 gaat naar verwachting een van de eerste datacenters zijn die Equinix' efficiënte inzet voor duurzame luchtkoeling ondersteunt. Dit wordt gedaan door de grenzen van de bedrijfstemperatuur af te stemmen op de wereldwijd aanvaarde normen van de American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE) A1A. Het optimaliseren van koeloperaties binnen deze normen verbetert de efficiëntie van datacenters, wat kan resulteren in een vermindering van de Scope 3 koolstofemissies van klanten in verband met hun MT2-implementatie.

Andrew Eppich, Managing Director bij Equinix Canada: "MT2 is een belangrijke mijlpaal om het beste van Equinix naar Canada te brengen - en het beste van Canada naar de wereld. Montreal is een belangrijk economisch centrum, met een bloeiend en innovatief ecosysteem dat bekend staat om zijn diversiteit, creativiteit en coöperatieve instelling. De uitbreiding van onze aanwezigheid in deze metro biedt bedrijven toegang tot connectiviteit, zowel wereldwijd als binnen Canada, zodat ze vooruitgang kunnen boeken op het gebied van digitale infrastructuur en innovatie in binnen- en buitenland."

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie