Exact Online voor Boekhouden: no hands accounting

Redactie WINMAG Pro
Exact Online is geen nieuw gezicht voor ondernemend Nederland: sinds 1984 lang levert het bedrijf zakelijke software voor het MKB. De huidige staat van Exact Online voor Boekhouden is completer dan ooit tevoren. No hands accounting bespaart zeeën van tijd.

Machine Learning stelt Exact in staat om - op basis van de boekingen in jouw administratie -automatisch boekingen voor te stellen. Terwijl de vrijheid tot het maken van keuzes intact blijft, heeft zowel de ondernemer als accountant hierdoor steeds minder handmatig werk meer aan een correcte administratie. Inkoopfacturen worden vooralsnog tot 80 procent (volgens de MKB barometer) handmatig ingevoerd: via Exact is het proces met scan & herken en elektronisch factureren te automatiseren.

Patronen

Slimme algoritmes herkennen gebruikerspatronen en stellen boekingen vast. In de praktijk is het bijvoorbeeld mogelijk om bankafschriften automatisch te laten afletteren en op de juiste grootboekrekeningen te boeken, wanneer je gebruik maakt van de bankkoppeling. Elektronisch factureren wordt langzamerhand de toekomst: ondersteunt de boekhouding van een leverancier of een klant elektronische facturatie, dan biedt Exact Online voor Boekhouden de mogelijkheid om deze direct, foutloos en automatisch in de administratie te boeken of te versturen. 

Zoals de naam doet vermoeden wil Exact via no hands accountinguiteindelijk boekhouding zonder enige omkijk up-to-date houden. Dat is het doel: iedere kans op menselijke fouten uitsluiten, waardoor boekhouden in het algeheel secuurder en betrouwbaarder wordt. Qua presentatie oogt Exact Online vlekkeloos: het navigeren is intuïtief en data wordt overzichtelijk gepresenteerd. Je hebt overal en altijd inzicht in je boekhouding, via Internet of de gratis app, Scan met de mobiele app bonnen en facturen, waardoor deze gedigitaliseerd en inclusief de boekingen in de administratie verschijnen. Het Exact App Center biedt koppelingen met talloze aanvullende oplossingen voor onder andere webshops en debiteurenbeheer. Alle aanvullende oplossingen worden overzichtelijk gepresenteerd op www.apps.exactonline.com.

Exact Online Essentials

Afname van Exact Online voor Boekhouden is in drie varianten mogelijk. ‘No nonsense boekhouden voor de laagste prijs’, luidt de aankondiging van ‘Essentials’: het pakket is voor een tarief van € 39,- per maand beschikbaar. Pakket ‘Plus’ biedt aanvullend kostenanalyse, budgettering en vreemde valuta en vaste activa, tegen een tarief van € 69,- per maand. Voor een maandelijkse prijs van € 99,- biedt ‘Professional’ onbeperkte bankkoppelingen en verkoopfacturen. Ieder pakket kan onder andere uitgebreid worden met softwaretools voor urenregistratie, projectmanagement, inkoop- en voorraadmanagement en productieplanning. Exact Online schaalt op die wijze mee met jouw bedrijf: groei je, en zoek je aanvullende mogelijkheden, dan kan dat - zonder enig gegevensverlies.  

Al met al biedt Exact een volledige en kwalitatieve boekhoudsoftwareprogramma voor zowel de ZZP’er als het MKB en de corporatie. Met een nadruk op Machine Learning en automatisering plaatst het Nederlandse bedrijf zichzelf en zijn tools op het voorfront van de vierde digitale revolutie: gebruikers profiteren van alle moderne voordelen die daarbij horen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie