Fitbit Pay in Nederland beschikbaar

Jordi Smit
Fitbit Pay, een contactloze betaaldienst, is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. Klanten van Rabobank, ABN AMRO en ICS kunnen vanaf nu met een smartwatch van Fitbit contactloos afrekenen.

Werkwijze Fitbit Pay

Fitbit Pay maakt het voor gebruikers mogelijk middels hun horloge af te rekenen bij alle betaalautomaten die ook contactloos betalen met een pinpas accepteren. Klanten van ABN AMRO kunnen hun Maestro-pinpas of Mastercard koppelen, voor Rabobank-klanten is Fitbit Pay beperkt tot de pinpas en volgt Mastercard-ondersteuning later. ICS geeft overigens alleen Mastercards uit met betrekking tot Fitbit Pay.

Fitbit Pay al langer in buitenland beschikbaar

De dienst was al langer te gebruiken in het buitenland, maar nu kunnen ook klanten van Nederlandse banken hun Fitbit-horloge koppelen. Fitbit Pay is uitsluitend beschikbaar op de modellen Ionic, Versa en Charge 3 Special Edition.

LEES OOK: ABN AMRO introduceert contactloos betalen via wearables

Andere betaaldiensten

Fitbit Pay-gebruikers die hun betaalkaart aan hun Fitbit-horloge koppelen, dienen bij het contactloos betalen allereerst een pincode op hun horloge in te voeren. In Nederland zijn de betaaldiensten van Apple en Google vooralsnog niet beschikbaar. Via Apple Pay en Google Pay kunnen klanten contactloos betalen met zowel hun smartphone als Apple Watch of Google Wear OS-horloge.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi