Fitbit Pay in Nederland beschikbaar

Jordi Smit
Fitbit Pay, een contactloze betaaldienst, is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. Klanten van Rabobank, ABN AMRO en ICS kunnen vanaf nu met een smartwatch van Fitbit contactloos afrekenen.

Fitbit Pay al langer in buitenland beschikbaar

Fitbit Pay was overigens al wat langer te gebruiken in het buitenland; nu kunnen ook klanten van de Nederlandse banken hun betaalkaart aan hun Fitbit-horloge koppelen. Fitbit Pay is uitsluitend beschikbaar op de modellen Ionic, Versa en Charge 3 Special Edition.

Werkwijze Fitbit Pay

Met Fitbit Pay kunnen gebruikers met hun horloge betalen bij alle betaalautomaten die ook contactloos betalen met een pinpas accepteren. Klanten van ABN AMRO kunnen hun Maestro-pinpas of Mastercard koppelen, voor Rabobank-klanten is Fitbit Pay beperkt tot de pinpas en volgt Mastercard-ondersteuning later. ICS geeft enkel Mastercards uit met betrekking tot Fitbit Pay.

LEES OOK: ABN AMRO introduceert contactloos betalen via wearables

Andere betaaldiensten

Gebruikers die hun betaalkaart aan hun Fitbit-horloge hebben gekoppeld, moeten voor het contactloos betalen eerst een pincode op hun horloge invoeren. In Nederland zijn de betaaldiensten van Apple en Google vooralsnog niet beschikbaar. Via Apple Pay en Google Pay kunnen klanten contactloos betalen met zowel hun smartphone als Apple Watch of Google Wear OS-horloge.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi