ABN AMRO introduceert contactloos betalen via wearables

Ruben den Boer
ABN AMRO laat op zijn site weten dat het vanaf nu mogelijk is om contactloos te betalen met verschillende soorten wearables. Klanten kunnen vanaf nu bijvoorbeeld betalen met een smartwatch, sleutelhanger of ring.

ABNO AMRO verkoopt de wearables niet zelf, maar verwijst klanten door naar producten met een door Mastercard gecertificeerde betaalchip erin. er zijn verschillende soorten merken en wearables om uit te kiezen. Zo kunnen klanten gebruik maken van een horloge van Olympic, een sleutelhanger of armband van LAKS, een ring van K-ring, of een FitBit.

Betalen met wearables

Betalen via een wearable gaat op dezelfde manier als contactloos betalen met een bankpas. Je houdt je ring, armband of horloge simpelweg op of naast het pinapparaat en het bedrag wordt automatisch van je rekening afgeschreven. ABN AMRO heeft een daglimiet van € 250,- ingesteld en voor elke betaling boven de € 25,- moet de pincode worden ingevoerd.

LEES OOK: 'Apple Watch nog vijf jaar marktleider'

Volgens beta-testers werkt het betalen met een wearable erg prettig. Afgelopen jaar experimenteerde ABN AMRO al met het contactloos betalen via smartwatches e.d. Toen gaf 80 procent van de 500 gebruikers aan liever te betalen met een wearable dan met hun bankpas.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben