Gebruikers hebben kritiek op Huawei

Fenna Kiebert
Huawei-gebruikers kregen plots allemaal reclames te zien op het vergrendelde scherm van hun smartphone. Wereldwijd komen verschillende gebruikers met negatieve Tweets en andere online berichten over de reclames.

Huawei-gebruikers hebben commentaar op Huawei, omdat ze opeens reclames op de achtergrond van hun vergrendelde telefoon te zien kregen. Donderdag meldden meerdere gebruikers op onder andere Twitter dat er reclames van reiswebsite Booking.com op hun smartphones te zien waren, zonder dat ze hier toestemming voor gegeven hadden.

LEES OOK: Google deelt beeld van Pixel 4

Magazine-functie van Huawei

De reclames waren zichtbaar in de Magazine-functie van Huawei. Met deze functie krijgen gebruikers elke keer dat ze hun scherm aanzetten, een nieuwe foto te zien. Op de afbeeldingen, wat steeds natuur en strandfoto’s waren, was het logo van Booking.com duidelijk te zien. De reclames waren in ieder geval op de Huawei modellen P30 Pro, P20 Pro, P20, P20 Lite, Honor 10 te zien. Wereldwijd kregen verschillende Huawei-gebruikers de reclames te zien, hoeveel gebruikers dit precies waren, is niet duidelijk.

'Het spijt ons'

Het Duitse Twitter-account van Huawei reageerde op de tweets van gebruikers over de reclames. ‘Het spijt me dat je denkt dat we willen adverteren. Je kunt de Magazine-functie op elk moment uitschakelen. Veeg gewoon van onder naar boven en klik op het tandwieltje’, Tweet het acount.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna