Gebruiksvriendelijke online ontwerptools

Redactie WINMAG Pro
Digitalisering en automatisering hebben de afgelopen decennia bedrijfsprocessen ingrijpend veranderd. Voor ieder klein wissewasje naar een klant of leverancier toe moeten om iets af te stemmen?

Dat is met de komst van computers en internet allang niet meer nodig. Neem als voorbeeld het drukken van flyers, stickers, reclameborden, relatiegeschenken en andere reclame- en promotieartikelen met het logo en eventueel de naam van een bedrijf. Vandaag de dag kun je dat gemakkelijk en snel gewoon zelf dankzij gebruiksvriendelijke online ontwerptools.

Bron: https://pixabay.com/illustrations/sticker-label-mockup-logo-tag-6345799/

Vooruitlopen op de concurrentie: klanten maken zelf online ontwerpen

Een goed voorbeeld van een bedrijf dat vooroploopt als het gaat om innovatieve IT-ontwikkelingen, is Flyeralarm. Het grote voordeel bij dit bedrijf is dat klanten online zelf veel producten kunnen laten bedrukken. Neem als voorbeeld stickers. Stickers met een logo drukken regelen klanten vandaag de dag in een paar stappen gewoon zelf online met de handige en vooral gebruiksvriendelijke designtool. Allereerst geef je aan wat voor soort stickers je wil laten drukken met bijvoorbeeld een logo. Hierbij is het onder meer belangrijk om te kijken naar het type materiaal en bijzondere eigenschappen zoals outdoor gebruik. Vervolgens kies je een bepaald formaat en mogelijk een template. Hierna begint het echte ontwerpen. Door het logo te uploaden en tekst toe te voegen, zie je precies hoe het eindresultaat eruit zal komen te zien.

Naar een drukkerij moeten met het logo op een floppy of cd-rom om het op stickers te laten drukken? Die rompslomp is gelukkig al jarenlang lang onnodig. Via mail het logo en bedrijfsnaam doorsturen, en dan vol spanning moeten afwachten op het eindresultaat? Dat hebben we gelukkig ook al achter ons gelaten met alle online ontwikkelingen! 

Automatisering van het bedrukkingsproces

Niet alleen aan de kant van de klant, is er flink wat veranderd als het gaat om het bedrukken van producten. Dit geldt niet zozeer voor de drukkerijen zelf. Waar vroeger iedere opdracht handmatig gecheckt en ingevoerd werd, verloopt het bedrukkingsproces tegenwoordig veelal geautomatiseerd. Alle aangeleverde drukbestanden worden namelijk op een aantal punten gecontroleerd. Denk aan een controle van de kleuren, fonts en het formaat. Mocht een bestand een fout bevatten en daardoor niet te drukken zijn, dan ontvangt de klant hier automatisch bericht over.

Tip: online zelf een logo ontwerpen

Niet alleen het bedrukken van artikelen doe je tegenwoordig gewoon zelf online. Een duur reclamebureau een logo laten ontwerpen? Dat is niet meer nodig en kun je binnen enkele minuten gewoon online zelf doen

Bedrukken in het kwadraat voor effectieve online marketing

Bij Flyeralarm kunnen bedrijven terecht voor zowat alle materialen die ingezet kunnen worden voor effectieve offline marketing. Hoewel de bedrijfsnaam doet vermoeden dat ze vooral de focus hebben liggen op flyers, bieden ze een veel breder assortiment. Denk bijvoorbeeld aan het drukken van spandoeken, vlaggen en reclamezuilen, allerhande printmedia, bedrijfskleding en relatiegeschenken.

Je kunt er ook terecht voor het bedrukken van verpakkingen. Ben je van plan een nieuw product te gaan lanceren en ben je nog aan nadenken over de verpakking hiervan? Of voldoet de huidige verpakking van een product dat je aanbiedt niet meer aan je wensen of eisen? Doe dan je voordeel met deze 5 handige tips voor het bedrukken van verpakkingen

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie