Getest: EIZO FlexScan EV2495 en EV2795

Redactie WINMAG Pro
Vanaf eind oktober levert Eizo twee nieuwe, vrijwel randloze LCD-monitoren die dankzij USB-C docking optimaal geschikt zijn voor de woning én het kantoor. De FlexScan EV2795 (27 inch) en EV2495 (24,1 inch) bieden een resolutie van 2560x1440 of 1920x1200, zijn ontspiegeld, flikkervrij en uitgerust met ergonomische en energiebesparende eigenschappen van de bovenste plank. Wij kregen de kans om de primeurs uitgebreid uit te proberen. Dit is onze ervaring.

De FlexScan EV2795 en EV2495 zorgen dankzij USB-C docking en USB-C daisy chain voor minder kabels en meer vrije ruimte op het bureau. Eén enkele kabel naar de computer volstaat voor zowel videosignaal, laadstroom, audio-uitgang, USB-gegevens als netwerk. Zelfs gekoppelde monitoren kunnen via deze ene kabel hun signaal ontvangen. Vooral voor laptop- en tabletgebruikers biedt deze multifunctionaliteit grote voordelen. Laptops, die vaak niet meer beschikken over een LANpoort, worden hierdoor weer LANcompatibel en bovendien worden de accu's opgeladen met maximaal 70 watt. Onderaan de streep schakel je probleemloos tussen de woning en het kantoor.

Het artikel vervolgt onderaan deze afbeelding.

Daisy chain

Systemen met meerdere beeldschermen kunnen met USB-C daisy chain heel eenvoudig worden ingericht via een koppeling van monitor tot monitor. Met behulp van de twee USB-upstream-poorten kunnen de EV2795 en EV2495 zelfs worden gebruikt als toetsenbord/muis-schakelaar (KVM-switch). Wanneer je bijvoorbeeld zowel de thuis- als bedrijfscomputer op een monitor in het thuiskantoor aansluit, kunnen beide computers via één toetsenbord en muis bediend worden. Alle gekoppelde monitoren (via USB-C/DisplayPort) worden gezamenlijk gebruikt.

Beide monitoren zijn aan de zijkant uitgerust met drie USB-poorten van het type A, waarmee je eenvoudig randapparatuur kunt aansluiten. De beeldkwaliteit, ergonomie en talloze aansluitingen zijn bijzonder overtuigend. Het design geeft de monitoren een minimalistische uitstraling. Beide monitoren zijn zowel in elegant zwart als kleur wit verkrijgbaar, waardoor de werkplek er bijzonder licht uitziet. De meegeleverde zwarte of witte kabels passen bij de kleur van de monitoren.

Al met al: absolute aanraders. Bezoek de website voor prijzen en informatie.

In het kort

  • Docking-functie voor tablets, laptops en smartphones dankzij USB 3.1-poort type C met DisplayPort-signaalkanaal, LAN en voeding tot 70 watt.
  • Bezel van slechts 1 mm: supercompact en ultra-elegant design.
  • Contrast 1000:1, helderheid 350 cd/m², kijkhoek 178°.
  • Automatische configuraties Auto-EcoView, EcoView-Index en EcoView-Optimizer voor maximale energiebesparing en optimale ergonomie.
  • USB-C daisy chain-functie (USBC-uitgang) voor het koppelen van een andere monitor.
  • KVM-schakelfunctie bij signaalomschakeling of via sneltoets op toetsenbord.
  • Signaalingangen: USB-C (DisplayPort Alt Mode), DisplayPort, HDMI, RJ45 (LAN).
  • Drie USB-A downstream-poorten.
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie