Gigaset GS185: groot in kwaliteit, geavanceerd en stijlvol

Jordi Smit
De tijd dat er in Duitsland mobiele telefoons gemaakt werden, behoorde tot het verleden. De fabrikant Gigaset wil deze traditie nu nieuw leven inblazen. Met de Gigaset GS185 produceert het bedrijf momenteel een smartphone in de fabriek in Bocholt, net over de Nederlandse grens bij Arnhem.

‘Kleine’ smartphone

De Gigaset GS185 is een toestel met een mooi groot scherm, een goede set camera’s en een forse batterij waarmee je de dag makkelijk doorkomt. Met het 5,5-inch display (13,7 cm) in het formaat 18:9 is de Gigaset GS185 met twee simkaarten een van de grote modellen. Surfen op het internet en het bekijken van foto’s of video’s is dus eenvoudig, vooral omdat het display gebruikmaakt van IPS-technologie (In-Plane Switching) en daarom een relatief grote kijkhoek biedt.

De resolutie is 1440 x 720 pixels (HD +), wat voldoende is voor dagelijkse toepassingen. De Qualcomm-processor (quad-core Snapdragon 425) kenmerkt de GS185 qua prestaties als een model voor beginners of middenklasse. Het interne geheugen is 16 GB. Niet echt weelderig, maar het geheugen kan worden uitgebreid met een micro SD-kaart.

Goede foto’s en selfies

Zoek je een smartphone waarmee je goede foto’s en selfies maakt? Het toestel is zowel aan de voorkant als de achterkant voorzien van een 13-megapixelcamera met LED-flitser. Hiermee schiet je goede snapshots, ook bij slecht licht. Onder de motorkap van deze Gigaset GS185 vind je het kloppend hart, namelijk de Snapdragon 425-chipset. Deze efficiënte chipset levert een combinatie van zuinigheid en kracht, waardoor het toestel alledaagse apps gemakkelijk draait en een lange accuduur heeft.

Lange accuduur

De efficiënte Snapdragon-chipset wordt bijgestaan door een forse 4000mAh-batterij. Met dit toestel ben je dus verzekerd van een lange accuduur. Kijk uren onbezorgd een Netflix-serie, zonder aan het stopcontact vastgeketend te zitten. Aan de achterzijde van het toestel vind je de vingerafdrukscanner. Met deze razendsnelle sensor ontgrendel je je GS185 in een fractie van een seconde. Daarnaast is deze sensor te gebruiken voor het scrollen door menu’s of het maken van een foto.

Dual Sim voor privé en zakelijk

De Gigaset GS185 beschikt over twee simkaartsloten, waardoor je op twee telefoonnummers tegelijk bereikbaar kunt zijn. Deze functie is erg handig als je vaak in het buitenland zit, of wanneer je graag werk en privé gescheiden houdt. De Gigaset GS185 draait op Android 8.1 Oreo, een gebruiksvriendelijk besturingssysteem van Google. Gigaset heeft veel onnodige apps weggelaten, zodat je een pure Android-ervaring beleeft. Vanaf het begin staan er Google-diensten voor je klaar en download je je apps, games en andere content rechtstreeks vanuit de Play Store.

Productie in Duitsland

De voordelen van de productie in Duitsland zijn groot. Zo kunnen ‘customize’-producten worden geleverd. Wil je bijvoorbeeld een logo van je eigen bedrijf op je hardware, dan is dat geen probleem. Ook het logo in beeld brengen bij het opstarten van de smartphone is in een handomdraai geregeld. Gigaset kan je persoonlijke wensen uitvoeren, omdat de lijntjes met de fabriek kort zijn.

Specs

  • Schermgrootte: 18:9 frameless vision 5.5” / 13.7 cm (12.4 x 6.2 cm)
  • Resolutie: 1440 x 720 pixels (HD plus)
  • Materiaal: 2.5D glass with scratch-resistant and anti-smudge surface
  • Technologie: IPS wide viewing angel
  • Kleuren: 16.7 mio.
  • Type Capacitive touch display with up to 5 touch points
  • Pixel dichtheid: 293 ppi
  • Contrast: 1000 : 1
  • Helderheid: 450 cd/m2
afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi