Glennis Grace finale AGT 2018 betekent VPN

Jeroen van Onselen
Er is geen ontsnappen meer aan. Nu Glennis Grace in de finale staat ben je bijna verplicht een VPN aan te schaffen.

Nu onze nationale trots Glennis Grace op 18 september de finale van America Got Talent 2018 dreigt te winnen moet je wel aan de VPN.

Eerder meldden we een VPN-provider in het bijzonder, die je vanuit Nederland toegang tot de server van AGT 2018 kan verschaffen. Wat we misschien niet helemaal nog goed hebben uitgelegd, is dat er meer providers zijn waar je ook terecht kan om op Glennis Grace te kunnen stemmen. En misschien hebben we ook nog niet goed uitgelegd wat een VPN inhoudt.

Geo-blocker Glennis Grace 2018

Normaal is het zo dat je niet kunt stemmen op Glennis Grace vanuit Europa, omdat de server van het mediabedrijf NBC je dan blokkeert op basis van locatie. Zo zijn nu eenmaal de regels. Dat klinkt de gemiddelde lezer van winmagpro.nl bekend in de oren, want dat gebeurt je ook als je probeert in te loggen op de Amerikaanse Netflix.

IP-adres maskeren om te stemmen op Glennis Grace

De enige manier om de Amerikaanse Netflix te kijken, is door je IP-adres te vermommen. Immers, dit 32-bit tellende binaire getal is jouw digitale paspoort op internet. Een bedrijf als Netflix ziet aan de hand van dat getal waar je vandaan komt en weigert je als Nederlander de toegang. Films zijn data. Het optreden van Glennis Grace is, hoe hard het ook klinkt, data. Gelijke oorzaken, gelijke gevolgen. Dat betekent dat je dus ook niet kan stemmen op de show.

Het enige dat je kunt doen is je IP-adres maskeren. Laat dat nou exact zijn wat je de VPN-provider doet. Het stelt allemaal echt niks voor. Onder de link vind je weer het aanbod van die bekende aanbieder van VPN in Nederland. De rest is easy.

Andere VPN kiezen?

Lees dan het artikel over een reeks VPN-aanbieders waar we eerder over hebben geschreven. Let op, niet iedere VPN biedt toegang tot NBC. Als je het niet zeker weet, aarzel dan niet en vraag het de aanbieder. Een beetje fan van Glennis Grace vraagt natuurlijk gewoon door....

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen