Google Cloud kondigt nieuwe oplossingen voor klanten, partners en producten aan tijdens Next ‘23

Redactie WINMAG Pro

Google Cloud lost vandaag het startschot voor Google Cloud Next ’23. Tijdens Google Cloud Next ’23 kondigt het bedrijf nieuwe klanten, partners, oplossingen en producten aan. Hiermee laat het bedrijf zien hoe generatieve AI in de toolkit wordt geïntegreerd en hoe het bedrijven helpt om nieuwe AI-gebaseerde services en bedrijven te ontwikkelen.

Samen voor succes

Van start-ups tot grote ondernemingen; nieuwe klanten onthullen hoe Google Cloud technologische transformaties in een stroomversnelling brengt met behulp van generatieve AI. Google Cloud kondigt met trots een reeks nieuwe wereldwijde klanten en partners aan, waaronder Bayer, Estée Lauder, GE Appliances, en meer. Daarnaast zijn er uitgebreide partnerschappen gesloten met bekende namen als Bloomberg, Docusign, Fox Sports, SAP en meer. Hiermee blijft Google Cloud leiderschap in de branche benadrukken en klanten ondersteunen bij hun groei en innovatie.

Krachtige infrastructuur in de cloud

De AI-geoptimaliseerde systemen van Google zijn toonaangevend in het trainen en implementeren van generatieve AI-modellen. Met sterke voordelen op het gebied van trainingsprestaties, schaalbaarheid, model serverprestaties, en ondersteuning voor de nieuwste ML-softwarecompilers, zoals OpenXLA, blijft het bedrijf de standaard zetten.

Google zet de uitbreiding van de werklast geoptimaliseerde infrastructuur door, en doet dit met onder andere de introductie van GKE Enterprise, het updaten van het Google Distributed Cloud-portfolio, de lancering van het Cross-Cloud Network en verbeteringen aan het netwerk aanbod. Ook is er een preview van TPU v5e met binnenkort de algemene beschikbaarheid van A3 VM’s, en de introductie van C3A, C3D en ondersteuning voor nieuwe SAP-workloads. Hiermee versterkt Google zijn positie als leider en blijft het klanten voorzien van innovatieve oplossingen.

Samenwerkingscloud

Google Workspace zet vol in op vernieuwing met belangrijke updates die voortbouwen op het integreren van AI als samenwerkingspartner. Een aantal hoogtepunten:

  • Algemene beschikbaarheid van Duet AI in Google Workspace: Duizenden bedrijven en meer dan een miljoen testers hebben al geprofiteerd van Duet AI als krachtige samenwerkingspartner. Google Workspace maakt Duet AI breed beschikbaar, zodat gebruikers de volledige controle houden over hun gegevens.
  • Duet AI in Meet: Generatieve AI wordt naadloos in vergaderingen geïntegreerd, met gloednieuwe functies om bijeenkomsten aangenamer en minder vermoeiend te maken. Updates zijn onder andere: slimme notities, verbeterde studiofuncties en automatisch vertaalde bijschriften.
  • De nieuwe Google Chat: Google onthult een verbeterde Chat-ervaring, aangedreven door krachtige nieuwe functies zoals Duet AI in Google Chat, een vernieuwde startweergave, verbeterd zoeken, slimme chips en meer. Met ingebouwde AI is Chat klaar voor de toekomst.

Vertex AI en Duet AI

Google breidt Vertex AI’s mogelijkheden uit voor eenvoudig experimenteren, aanpassen en integreren van basismodellen en biedt naadloze integratie met privacy, veiligheid en verantwoorde AI voor een soepele inzet in toepassingen met bedrijfsdata. Updates omvatten modellen zoals PaLM 2, Imagen, Codey, en nieuwe modellen als Meta’s Llama 2, TII’s Falcon en Anthropic’s Claude 2. Inclusief hulpmiddelen als Vertex AI Extensions, data connectors en brede beschikbaarheid van Vertex AI Search en Conversation.

Later dit jaar kunnen we een uitgebreide preview van Duet AI in Google Cloud verwachten. Duet AI biedt AI-hulp in een breed scala van Google Cloud-producten en -services om meer cloudgebruikers van dienst te zijn, waaronder ontwikkelaars, operators, databeheerders en cyberbeveiligingsprofessionals.

Innovaties voor data en AI

Google introduceert belangrijke vernieuwingen in het Data en AI Cloud portfolio om klanten te ondersteunen bij het benutten van AI met een sterk datafundament. Duet AI breidt uit naar databases en data-analyse met Duet AI in Database Migration Service voor de Oracle naar AlloyDB-overgang, en Duet AI in BigQuery en Looker waarmee je normale taal kunt gebruiken en automatisch SQL, Python en LOOKML kunt genereren om je data te openen en te analyseren. Ook presenteert Google AlloyDB AI voor gen-AI-apps met operationele data, BigQuery Studio voor eenvoudige dataworkflows, en Spanner Data Boost voor geavanceerde analyses via BigQuery, Dataflow en meer.

Security Cloud

Google introduceert Duet AI in Security voor cyber beveiligingsprofessionals, nu in preview. Dit omvat Duet AI in Mandiant Threat Intelligence, Duet AI in Chronicle Security Operations en Duet AI in Security Command Center. Ook lanceert Google Mandiant Hunt voor Chronicle Security Operations, een nieuwe managed threat hunting-service die Mandiants intelligence en expertise samenbrengt met Google Cloud-technologie om onopgemerkte aanvallen proactief op te sporen.

Lees hier meer over alle aankondigingen op Google Cloud Next ’23.
 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie