Google houdt het veilig deze kerst met de Google Santa tracker

Ruben den Boer
De feestdagen zijn er voor gezelligheid en een fijne tijd met vrienden en familie. Helaas zijn de feestdagen ook vaak genoeg reden voor controversie rondom grote organisaties. De techgiganten lopen elke december dan ook op eierschalen als het om kerstacties gaat. Zijn we wel inclusief genoeg? Zijn we niet te conservatief? Komen we wel oprecht over? Het was dus erg slim van Google om het dit jaar simpel en veilig te houden met de Google Santa Tracker.

Via de Google Santa Tracker kon men de Kerstman volgen op zijn route langs alle schoorstenen van de wereld. Het was voor kinderen leuk om te zien waar de kerstman uithing en hoe snel hij wel niet over de wereld vloog in zijn arreslee. Voor volwassenen was het vooral een manier van Google om te laten zien wat ze allemaal wel niet in huis hebben.

Santa loves Google

De Kerstman vloog natuurlijk over een Google Maps-kaart, er waren ansichtkaarten te zien die afkomstig waren van Google Afbeeldingen en door wat simpel rekenwerk kon Google iedereen precies laten weten wanneer de Kerstman bij jouw schoorsteen zou zijn (uiteraard op basis van je geolocatie). 

 

LEES OOK: Beheer in 6 stappen je privacy bij Google

Zo wist een van de grootste techbedrijven ter wereld met de Google Santa Tracker het kerstfeest te vieren op een onschuldige manier, zonder controverse en volledig passend bij hun bedrijf. 

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben