Google is watching you!

Google is watching you!

Redactie WINMAG Pro
Dat Google je in de gaten houdt is natuurlijk niets nieuws, maar het bedrijf is wel erg hardnekkig. Android-gebruikers ondervinden steeds vaker problemen van Google die constant wil weten waar zijn gebruikers zich bevinden.

Google Play en API

Iedere keer als je de app store van Google, Google Play, bezoekt schakelt je telefoon automatisch de GPS in. Dit zorgt ervoor dat je batterij veel sneller leeg loopt en dit is alleen te omzeilen als je de locatievoorzieningen voor alle apps uitschakelt. Google Play maakt gebruik van een API, Application Programming Interface, en stuurt daarmee gegevens over jouw locatie naar apps. Zo kan de app store bijvoorbeeld een aanbeveling doen voor een boodschappen-app als je in de supermarkt bent.

Google Maps

Voor Google Maps geldt hetzelfde, al is het hier wel logisch dat de app gebruikt maakt van je locatie. Het probleem zit hem in de ontbrekende optie voor het uitschakelen van deze automatische deling van je locatie. Dit is namelijk niet mogelijk.

Mocht je dit niet prettig vinden dan rest er maar één optie, en dat is het verwijderen van de Google Play Store en Google Maps. Want Google laat het niet toe dat je de locatievoorzieningen voor de apps uitschakelt.

Lees ook: Google bindt de strijd aan met pop-up advertenties 

Meer lezen?

Op WINMAG Pro lees je dagelijks ICT-nieuws. Ben je geinteresseerd in security en wil je daar meer over lezen? Kijk dan in ons security-gedeelte.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie