Google laat tablets links liggen en richt zich op laptops

Jonas Bloemen
Google stopt met het maken van eigen tablets. Het bracht een aantal tablets op de markt maar gaat zich nu focussen op de bouw van laptops.

LEES OOK: Beheer in 6 stappen je privacy bij Google

Blijkbaar heeft het maken van eigen tablets Google niet opgeleverd wat het bedrijf ervan had verwacht. De laatste tablet die Google uitbracht was de Pixel Slate-tablet, welke in 2018 op de markt kwam. Google was de laatste maanden bezig met het bouwen van twee kleinere modellen tablets. Aan die bouw kwam afgelopen week, midden in het proces, een einde. Voor de werknemers die bezig waren met het maken van de tablets zoekt Google een andere werkplek. Een deel is al overgeplaatst naar de laptopafdeling. 

Google laptops

De laptopafdeling is de plaats waar Google nu vooral zijn pijlers op wil richten. Hoewel het bedrijf wel Pixel telefoons blijft maken zal er vooral veel aandacht uitgaan naar de bouw van nieuwe laptops. De focus is gelegd op de ontwikkeling van onder andere de Pixelbook, een laptop waarbij het toetsenbord los gemaakt kan worden waarna het scherm als tablet te gebruiken is. Google wil voor het einde van 2019 een opvolger van de Pixelbook uitgebracht hebben.