Taxichauffeurs krijgen geen kans tot oplichting

Google Maps weerhoudt je van oplichting

Aimée van Vuuren
Google heeft besloten met behulp van Google Maps de strijd aan te gaan met taxichauffeurs. Op dit moment worden er twee handige opties getest. De app zal voortaan aangeven hoe hard de taxi rijdt en of de chauffeur zich aan de route houdt.

Google Maps vormt taxi-controle

Het komt vaker voor dan je denkt: taxichauffeurs die een omweg rijden om de uiteindelijk ritprijs te verhogen. Toeristen kennen vaak de weg niet en zullen het niet gek vinden als een chauffeur een bepaalde route neemt om hun naar de plaats van bestemming te brengen. Zij kennen de beste route niet. Volgens Google is de oplichting straks verleden tijd. Bij de nieuwe ‘feature’ genaamd Stay Safer geeft Google Maps een melding wanneer de taxichauffeur meer dan 500 meter afwijkt van de route.

Lees ook: Google Maps introduceert weergave snelheidslimiet

Snelheid

Naast het onderdeel Stay Safer is Google gaan testen met het tonen van de huidige snelheid en de toegestane snelheid van de taxi. Deze feature komt van pas in combinatie met de flitsservice die Google al eerder toegevoegd heeft aan de app. Op dit momenten zijn de nieuwe onderdelen van Google Maps alleen in India getest. Of en wanneer deze onderdelen wereldwijd beschikbaar zijn, is nog niet bekend.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée