Google Spraak Assistent krijgt ook mannenstem

Zsarisse Knol
Google Spraak Assistent is vanaf woensdag in Nederland ook met een mannelijke stem te gebruiken. Dat meldt Google.

Voorheen was uitsluitend een Nederlandse vrouwenstem beschikbaar, maar wanneer je Google Spraak assistent voortaan voor het eerst gebruikt, kun je eveneens ervoor kiezen om een mannelijke stem te gebruiken. Google meldt dat het een paar enkele uren kan duren voordat iedereen er gebruik van kan maken. Helaas is het niet bekend van wie de stem is.

Google Spraak assistent is sinds vorig jaar beschikbaar in het Nederlands. Met de slimme toevoeging kan je van alles aan je telefoon of luidspreker vragen, bijvoorbeeld om te weten wat het weer voor die dag is.

Afluisteren

De afgelopen maanden kwamen Google Spraak assistent en Siri van Apple een aantal keer negatief in het nieuws. Techbedrijven zouden iets hebben ingeschakeld om met fragmenten van spraakopdrachten mee te kunnen luisteren met de gebruiker. Dit werd gedaan zonder dat de gebruiker er vanaf wist.

Google heeft er in augustus voor gekozen om voorlopig te stoppen met transcriberen van de audiofragmenten. Opnames uit Europese landen worden ook tijdelijk niet meer beluisterd. Het zal wel weer terugkomen om de gegevens te kunnen verwerken om zo de diensten te verbeteren, zo geeft Google aan.