Groepsgesprekken WhatsApp: bepaal voortaan zelf

Jordi Smit
Ken je dat probleem? Je wordt zomaar toegevoegd aan groepsgesprekken van WhatsApp zonder dat je hier toestemming voor hebt gegeven. Voor je het weet zit je in verschillende 'groepen' waar je niets aan hebt. Het social medium gaat echter de oplossing bieden.

Groepsgesprekken weigeren

WhatsApp geeft gebruikers voortaan de mogelijkheid om groepsgesprekken te weigeren. De nieuwe functie wordt vanaf woensdag geleidelijk uitgerold. Eerder werden gebruikers automatisch aan de chatgroep toegevoegd nadat ze waren uitgenodigd. De nieuwe optie beperkt wie iemand in een chat kan uitnodigen, zodat dit minder snel ongewenst kan gebeuren.

Meerdere functies WhatsApp-gebruiker

De WhatsApp-gebruiker krijgt in de toekomst meerdere opties om uit te kiezen. Een WhatsApp-gebruiker kan bijvoorbeeld instellen dat alleen gemeenschappelijke contacten een chatuitnodiging mogen verzenden. Ook kan de optie voor groepsgesprekken helemaal worden uitgezet. De nieuwe optie is in de privacyinstellingen van WhatsApp verwerkt.

LEES OOK: Whatsapp blokkeert gebruikers GB WhatsApp en WhatsApp Plus

Spammers in groepsgesprekken

WhatsApp bestrijdt met de functie de verspreiding van spam in de chatdienst. Spammers voegen soms veel mensen tegelijkertijd aan een groep toe, waarna ze op grote schaal een bericht kunnen delen. Gebruikers kunnen er zelf alsnog voor kiezen om deel te nemen aan een groep, door op een uitnodigingslink te klikken.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi