Groepsgesprekken WhatsApp: bepaal voortaan zelf

Jordi Smit
Ken je dat probleem? Je wordt zomaar toegevoegd aan groepsgesprekken van WhatsApp zonder dat je hier toestemming voor hebt gegeven. Voor je het weet zit je in verschillende 'groepen' waar je niets aan hebt. Het social medium gaat echter de oplossing bieden.

Groepsgesprekken weigeren

WhatsApp biedt gebruikers in de toekomst de optie om groepsgesprekken te weigeren. De functie zal vanaf woensdag geleidelijk worden uitgerold. Eerder werden gebruikers automatisch toegevoegd als ze waren uitgenodigd. De nieuwe functie moet deelname bij ongewenste uitnodigingeng voorkomen.

Meerdere functies WhatsApp-gebruiker

De WhatsApp-gebruiker krijt in de toekomst overigens meer opties om uit te kiezen. Zo kan de gebruiker instellen dat uitsluitend gemeenschappelijke contacten een chatuitnodiging mogen verzenden. Ook kan de optie voor groepsgesprekken worden uitgezet.

LEES OOK: Whatsapp blokkeert gebruikers GB WhatsApp en WhatsApp Plus

Spammers in groepsgesprekken

Het social medium wil met de nieuwe functie verspreiding van spam verminderen dan wel voorkomen. Spammers voegen soms tientallen mensen tegelijk aan een groep toe, waarna ze massaal een bericht kunnen delen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi