Whatsapp blokkeert gebruikers GB WhatsApp en WhatsApp Plus

Jordi Smit
Whatsapp is begonnen met het blokkeren van gebruikers die apps als GB WhatsApp en WhatsApp Plus gebruiken. Reden hiervoor is dat WhatsApp hier geen overzicht over kan houden en daardoor de veiligheid niet kan waarborgen.

Gebruikers GB WhatsApp en WhatsApp Plus geblokkeerd

GB WhatsApp en WhatsApp Plus voegen functies toe die WhatsApp van zichzelf niet heeft. Handig voor de gebruikers van deze apps, maar WhatsApp kan hier naar eigen zeggen de beveiliging niet van checken. Daarom heeft de chatdienst besloten om deze app-gebruikers te blokkeren.

Opheffen blokkering

Het is onbekend hoeveel gebruikers met een geblokkeerd account zitten door deze stap. Het opheffen van de blokkade kan door de officiële app te gebruiken. Hierdoor zou WhatsApp weer de mogelijkheid krijgen om jouw account volledig te beveiligen.

LEES OOK: Whatsapp ontwikkelt uitgebreide zoekfunctie

Functies GB WhatsApp en WhatsApp Plus

Bij WhatsApp Plus kunnen gebruikers automatisch de chatgeschiedenis zien als ze overgaan naar de officiële app. Bij GB WhatsApp moeten gebruikers in een bestandsbeheerder de naam van de map waarin de chats staan veranderen van GB WhatsApp in WhatsApp om te zorgen dat de app de backup ziet.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi