Hackers maken 7.000 bitcoin buit

Jordi Smit
Een groep hackers heeft maar liefst 7.000 bitcoin weten te ronselen middels onder meer phishingaanvallen en virussen. Bij elkaar wisten de cybercriminelen daarmee 37 miljoen euro binnen te hengelen.

Bitcoin Binance

De cybercriminelen braken op brede schaal in op accounts van gebruikers van Binance. Dit deden ze met behulp van onder meer phisingaanvallen en virussen, waardoor de hackers in een digitale bitcoinportemonnee van Binance kwamen. De digitale munten konden hier vervolgens direct worden gepakt.

Gestolen Bitcoin

De 7.000 bitcoins zouden een waarde hebben van circa 2 procent van het volledige bezit van de beurs. Binance geeft aan dat andere opslaglocaties voor Bitcoins niet gehackt zijn door de criminelen. Het onderzoek dat het bedrijf zal uitvoeren zal ongeveer een week gaan duren.

LEES OOK: De technologie achter blockchain: zo zit het

Digitale valuta

Iedereen kent inmiddels bitcoin. De digitale munt waarmee je grenzeloos kunt betalen en inmiddels wereldwijd berucht is vanwege zijn enorme stijgingen en dalingen in waarde. Behalve de bitcoin zijn er inmiddels honderden andere digitale valuta in omloop. Die maken vrijwel allemaal gebruik van hetzelfde principe.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi