Halve millimeter dikker glas zorgt voor onbreekbare iPhones

Jonas Bloemen
Het is een probleem waar veel smartphonegebruikers tegen aan lopen: je laat het toestel vallen en voor je het weet sieren diverse krassen en barsten de buitenkant. Onbreekbare iPhones zijn dichterbij dan verwacht. De oplossing blijkt vrij simpel.

LEES OOK: Zo check je de Battery Health van een iPhone

Volgens glasmaker Corning, dat het glas voor Apple produceert, zouden er onbreekbare iPhones bestaan wanneer het glas één millimeter dikker is. Corning ontwerpt naast het touchscreen ook het speciale glas wat op de achterkant van de nieuwste iPhones zit. ‘Als het glas op de nieuwste smartphones iets dikker was, zou het vrijwel onbreekbaar zijn. Het levert onbreekbare iPhones op.’ zegt Dave Young van Corning.

Onbreekbare iPhones

De glasmaker demonstreerde deze week het dikkere glas dat voor onbreekbare iPhones moet zorgen. De aanwezigen, vooral techjournalisten, mochten zelf vanalles doen met het één millimeter dikkere stuk Gorilla Glass 6. Slaan, krassen en laten vallen, het glas gaf geen krimp. Zelfs niet toen deze van zo’n twee meter hoogte op de grond viel. 

De nieuwste iPhones zijn uitgerust met glas wat tussen de 0,45 en 0,55 millimeter dik is. Om onbreekbare iPhones te realiseren moet het glas 0,5 millimeter dikker zijn. De buitenkant van de iPhone is dan onverwoestbaar. Volgens Corning is wanneer bij de komst van onbreekbare iPhones niet uitgesloten dat de binnenkant wel kapotgaat. Wanneer de onbreekbare iPhones van grote hoogte vallen is het dus wel mogelijk dat het toestel het niet meer doet. 

Onbreekbare smartphones

De vraag naar onbreekbare iPhones wordt groter en groter. Überhaupt zullen onbreekbare smartphones een handige uitvinding zijn. Het vervangen van een kapot smartphonescherm is een dure grap. Zeker nu de touchscreens bestaan uit een geavanceerde technologie kan de prijs om deze te vervangen hoog oplopen. Een nieuw scherm voor de iPhone XS kost € 361,-. Ook de vervanging Samsung touchscreens kosten veel geld. Wie een Samsung Galaxy S10 heeft betaald € 249,- voor een nieuw scherm. Mensen die een Huawei P30 Pro hebben en het toestel kapot laten vallen mogen ook flink dokken om het scherm te laten repareren. € 299,- zal je kwijt zijn aan de vervanging van het scherm. Let wel, dit zijn de prijzen voor de originele schermen. Er zijn goedkopere opties met niet originele schermen. 

Het is dus afwachten of en wanneer er onbreekbare iPhones op de markt zullen verschijnen.  De vraag naar onbreekbare iPhones en eigenlijk naar alle onbreekbare smartphones zal groeien. Zeker nu de prijzen van de touchscreens alleen maar omhoog zullen gaan. Wellicht wordt het, evenals de opvouwbare smartphone, een strijd tussen diverse grote merken wie als eerste een onbreekbare smartphone op de markt kan brengen. Vooralsnog lijken onbreekbare iPhones het dichtste bij te zijn.