Hardware: Acer Switch 3 Pro

Redactie WINMAG Pro
De Acer Switch 3 is, samen met de Switch 5, de nieuwste productiviteitstablet van Acer. Wij gingen aan het werk op de Pro-versie van de 2-in1-notebook.

Op pad met een tablet en overal werken waar je maar wilt? Allang niet meer vreemd. De bulky apparaten zoals die enkele jaren geleden op de markt kwamen hebben plaats gemaakt voor devices zoals deze van Acer, met strakke lijnen opgetrokken uit een stevige behuizing van aluminium. Achterop het apparaat vind je een stevige metalen standaard die zowel bedoeld is om de Switch 3 Pro een notebookmodus te geven, maar waarmee je deze ook ietwat opstaand doch liggend kunt plaatsen als je dat prefereert. De standaard voelt stevig aan en is ook goed bevestigd aan de notebook, dus de kans dat deze afbreekt is bijzonder klein.

Het apparaat draait op een Intel Pentium Quad Core-CPU van 1,1 GHz en is voorzien van 4GB aan intern geheugen. Voor opslag heb je 64GB tot je beschikking, maar dit kun je eventueel uitbreiden via MicroSD. Op het vlak van netwerken ondersteunt de tablet 802.11ac en ook een bluetoothmodule is aanwezig. Verder draait de versie op Windows 10 Pro. Leuk is dat Acer er voor heeft gekozen het apparaat met zowel een USB 3.0- als USB-C-poort uit te rusten.

We kunnen niet ontkennen dat het display dé trekker is van een device als de Switch 3 Pro en dat is hierbij niet anders. Het WUXGAdisplay is 12.2-inch groot en voorzien van IPS-paneel. De resolutie meet 1920 x 1200 pixels en is dus ‘slechts’ Full HD. De inkijkhoek is goed, maar niet perfect, we bemerkten wat vervaging wanneer de kijkhoek meer dan grofweg 45 graden meet. Dat is wel enkel een probleem wanneer je met een grote groep naar het display kijkt, dus om daar nu over te vallen zou kinderachtig zijn.

Over de camera’s valt eigenlijk niet veel te vertellen. Achterop vind je een 5MP-camera, aan de voorkant een 2MP-camera. Niet erg indrukwekkend om mooie foto’s of video’s mee te schieten, maar wel weer prima wanneer je een Skypegesprek via het apparaat wilt starten.

De Switch 3 Pro werkt prima onderweg. Het apparaat komt standaard met een detachable keyboard die je vastklikt met een magnetische sluiting. Het keyboard kan via een vouwrand in verschillende standen gezet worden, net hoe jij het prettig vindt om te werken. Hoewel keyboards zoals deze vaak problematisch zijn in het meebuigen, is dat in dit geval niet aan de orde. Acer heeft in het keyboard van de Switch 3 Pro versteviging aangebracht waardoor het heel degelijk typt. Ook opmerkelijk is het klikbare touchpad op het keyboard. Er wordt bij het apparaat ook een Acer Active Stylus geleverd, wat je in staat stelt om notities te maken of om meer creatieve applicaties te gebruiken op het tablet.

De standaard is zover om te klappen (tot 165 graden), dat het apparaat bijna ligt. Dit spreekt tekenaars ongetwijfeld aan, maar we merkten dat dit stiekem ook zeer prettig werkt wanneer je notities maakt. Bij een apparaat als dit is de accuduur belangrijk. Die ligt in het geval van de Switch 3 om en nabij de acht uur. Conclusie Met de Switch 3 Pro levert Acer een 2-in-1 notebook die prima is om onderweg mee te werken, maar waar je ook gewoon lekker creatief op aan de gang kunt gaan. Lig je in de markt voor een 2-in-1 notebook dan kun je niet om de Switch 3 Pro heen.

Prijs: € 599,-
Info: acer.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie