Het belang van auto onderhoud voor alle ondernemers

Redactie WINMAG Pro
Het onderhouden van de auto is belangrijk voor alle ondernemers. Zo wil je niet stil komen te staan, terwijl je op weg bent naar een afspraak.

Je voorkomt niet alleen dure reparaties in de toekomst, maar je rijdt ook een stuk zuiniger wanneer je je auto goed onderhoudt. In dit artikel lees je meer over het belang van auto-onderhoud voor de ondernemer.

Wat is auto onderhoud?

Auto onderhoud is belangrijk voor iedere ondernemer. Er zijn een aantal dingen wat je zelf kunt doen om je auto in goede conditie te houden. Denk aan zelf tijdig vloeistoffen bijvullen en je auto eens in de zoveel tijd goed schoonmaken.

Maar het is ook belangrijk om tijdig bepaalde keuringen uit te laten voeren, zoals de APK. Tijdens de APK wordt je auto op verschillende onderdelen gecontroleerd, zoals milieu, registratie en veiligheid. De APK kost je natuurlijk wel geld, maar uiteindelijk haal je de APK-kosten er gemakkelijk uit. Want als je op tijd problemen opspoort, bespaar je veel geld op dure reparaties in de toekomst.

Waarom is het belangrijk voor alle ondernemers?

Auto onderhoud is belangrijk voor alle ondernemers omdat een goed onderhouden auto een belangrijk onderdeel is van jouw bedrijf. Denk erover na - als je probeert een goede indruk te maken bij een klant, en je komt opdagen in een auto die gerepareerd moet worden, zal dat niet goed overkomen. Een schone, goed onderhouden auto laat zien dat je jouw bedrijf serieus neemt en dat je professioneel bent.

Bovendien, als jouw auto kapot gaat op weg naar een vergadering, zal dat je veel geld kosten. Om nog maar te zwijgen over de extra stress van pech. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw auto in goede conditie is, door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren en door er zelf voor te zorgen.

Hoe vaak moet je jouw auto onderhouden?

Nu je begrijpt hoe belangrijk het is om goed onderhoud te plegen aan je auto, is de vraag: hoe vaak moet je dat doen? Het is belangrijk om elke twee jaar een grote onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Ook is het verstandig en verplicht om de APK op tijd uit te voeren. Je krijgt van de RDW een brief waarin staat wanneer het tijd is voor de APK. Maar je moet ook zelf regelmatig onderhoud plegen aan je auto. We raden aan om dit minimaal één keer per maand te doen. Denk dan aan het oliepeil controleren en de auto schoonmaken.

Wat zijn enkele veel voorkomende mythes over auto-onderhoud?

Er zijn een paar veel voorkomende mythes over auto-onderhoud die we willen ontkrachten. De eerste is dat je moet wachten tot jouw auto een groot probleem heeft voordat je hem laat repareren. De waarheid is dat het altijd beter is om het zekere voor het onzekere te nemen. Kleine problemen kunnen vaak leiden tot grotere problemen als ze niet worden aangepakt, dus het is altijd een goed idee om jouw auto regelmatig te laten onderhouden.

Een andere veel voorkomende mythe is dat je jouw auto naar de dealer moet brengen voor reparaties en onderhoud. Feit is dat er veel onafhankelijke monteurs zijn die kwaliteitsservice bieden tegen een fractie van de kosten.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie