Het belang van flexibiliteit in personeelsplanning groeiende bedrijven

Redactie WINMAG Pro

Steeds meer bedrijven beginnen de voordelen in te zien van een kwalitatief goede personeelsplanning. Het maken van een flexibele personeelsplanning is namelijk van cruciaal belang voor groeiende bedrijven. En dat heeft verschillende soorten redenen. We hebben de belangrijkste redenen alvast voor je op een rijtje gezet. Neem je de planning van het personeel van jouw bedrijf binnenkort ook een keer goed onder handen?

Je kunt net even wat makkelijker nieuwe projecten introduceren

Groeiende bedrijven zijn vaak bezig met het lanceren van nieuwe projecten, om op deze manier hun activiteiten uit te breiden. Jij binnenkort ook? Als dit een van je voornaamste doelen is, is het maken van een goede planning van het personeel van cruciaal belang. Flexibiliteit in de personeelsplanning stelt jouw onderneming namelijk vanaf het eerste moment in staat om enkel het beste personeel toe te wijzen aan deze nieuwe projecten op basis van de vereiste vaardigheden en beschikbaarheid. Op deze manier kun je dus erg snel de nodige teams samenstellen en aanpassingen doorvoeren naarmate de projecten vorderen. Je hebt dus veel meer de flexibiliteit om je aan te passen aan veranderende zakelijke behoeften.

Je speelt perfect in op de drukte tijdens bepaalde seizoenen

Voor sommige bedrijven zijn bepaalde periodes van het jaar drukker dan andere. Je kunt daarbij denken aan seizoensgebonden werkzaamheden, zoals de drukte op een terras of een giga sale in het magazijn. Flexibiliteit in de personeelsplanning, met een bijpassende personeel urenregistratie, stelt bedrijven in staat om seizoensgebonden werknemers aan te nemen om aan de extra vraag te voldoen. Ook kun je op deze manier erg makkelijk deze werknemers weer minder vaak inschakelen wanneer de drukte afneemt. Dit helpt jou en het bedrijf dus om efficiënter te werken en kosten te besparen.

Er ontstaat een betere bedrijfscultuur en werknemersbetrokkenheid

Flexibiliteit in de personeelsplanning kan ook bijdragen aan een positieve bedrijfscultuur en de betrokkenheid van werknemers vergroten. Waarom? Op het moment dat werknemers binnen jouw bedrijf flexibiliteit ervaren in hun werkschema's en de mogelijkheid hebben om hun werk-privébalans te beheren, kan dit hun tevredenheid en betrokkenheid vergroten. Dit kan leiden tot hogere productiviteit, lagere verloopcijfers en, het beste van alles, een positieve reputatie als werkgever. Het is dus de hoogste tijd om de planning bij jou op de werkvloer een keer goed onder de loep te nemen. Ga jij daar binnenkort al een keer mee aan de slag?

Lees ook: CrowdStrike en AWS versnellen ontwikkeling van AI in cybersecurity | WINMAG Pro

Lees ook: De voordelen van geautomatiseerde personeelsplanning voor kleine bedrijven | WINMAG Pro

Wellicht ook interessant: TAF lanceert AOV voor ondernemers | Baaz.nl

Wellicht ook interessant: Omzet bouw 12 procent hoger in eerste kwartaal 2023 | Baaz.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie