Het verschil tussen tablets en smartphones anno 2019

Redactie WINMAG Pro
Het verschil tussen tablets en smartphones wordt steeds kleiner, maar toch blijven er genoeg redenen over om voor een van beiden te kiezen. In dit artikel vind je enkele belangrijke zaken.

Entertainment

Zowel een smartphone als tablet zijn bedoeld als een multifunctioneel apparaat waar je zo ongeveer alles mee kunt. Resoluties worden steeds hoger en de kwaliteit wordt steeds beter. Toch wint de tablet terrein als je films en series wilt kijken. Je gebruikt een groter scherm en meestal is de kwaliteit van de speakers beter. Daarbij kan je de tablet op diverse plekken zetten zonder dat de afstand te groot wordt.

Mobiliteit

Mobiliteit is bij smartphones en tablets belangrijk: je hoeft geen extra stroomaansluitingen te hebben en je kunt gewoon internetten waar je wilt. Omdat een smartphone echter een stuk kleiner is, kan je deze veel makkelijker in bijvoorbeeld je broekzak doen. Deze neem je zo veel makkelijker mee onderweg, terwijl er voor een tablet een extra case nodig is. Dat kan soms minder praktisch zijn, zeker omdat een tablet in het algemeen zwaarder is.

Duurzaamheid

Omdat een tablet en smartphone voor een groot deel uit glas bestaan, zijn ze gevoelig voor valpartijen. Vaak hebben tablets het voordeel dat ze groter zijn, je ziet ze minder snel over het hoofd en je laat ze natuurlijk niet zo makkelijk uit je zak vallen zoals smartphones. Toch is het voor beide type apparaten verstandig om een hoesje te gebruiken. Zo is een Tab A 2019 hoesje de ideale oplossing om jouw Samsung tablet te beschermen. Kijk goed hoe je je tablet wilt gebruiken: sommige hoesjes kunnen als standaard worden gebruikt om films te kijken.

Accuduur

Ook bij de accuduur vind je een flink verschil. Door de grootte van een tablet heb je het voordeel dat er meer ruimte is voor een accu. Hierdoor kan je al veel langer op één acculading werken. Soms kan een phablet (een hybride vorm van een smartphone en tablet) de oplossing zijn als je graag één slim apparaat wilt gebruiken met voldoende beeld, maar niet teveel wilt slepen.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie