Hoe de AirPods 2 de Galaxy Buds moet verslaan

Hoe de AirPods 2 de Galaxy Buds moet verslaan

Jonas Bloemen
Nog voordat de Samsung Galaxy Buds op de markt verschenen is barst er al een grootse concurrentiestrijd tussen Samsung en Apple los. De komst van de AirPods 2 lijkt in een stroomversnelling te gaan komen.

LEES OOK: Airpods versus Galaxy Buds: de verschillen

Door de bouw van de AirPods 2 te versnellen hoopt Apple de concurrentiestrijd met Samsung te winnen. Samsung brengt op 29 maart haar draadloze oortjes uit, de Galaxy Buds. Apple is van plan om tijdens aankomende lente met een vernieuwde versie van de AirPods te komen. 

Het verschil tussen de huidige AirPods en de aanstaande versie zal hem zitten in de verbeterde bastonen. Verder zal er vrij weinig aan de Apple-oordoppen veranderen. Wel zit er meer grip op waardoor de AirPods gemakkelijker uit het oor te halen zijn en beter blijven hangen. Ook zal de bluetoothverbinding verbeterd zijn, dat zorgt voor een betere en betrouwbare verbinding. 

Het lijkt er dus op dat de uitgave van nieuwere AirPods een truc is om de aandacht bij de Samsung Galaxy Buds weg te leiden. Al lijkt Apple pas na de uitgave van de Galaxy Buds op 29 maart met die nieuwe versie komt. In 2020 komt Apple met een totaal nieuwe versie van de AirPods.

Airpods vs. Galaxy Buds

Het verschil tussen de huidige versie van de AirPods en de Galaxy Buds zit hem onder andere in accuduur. Zo gaat de oplaadcase van Apple vier keer langer mee dan die van Samsung, maar kunnen de Galaxy Buds langer mee zonder opladen. Daarnaast komt de verbinding van een Galaxy Bud tot stand via een Bluetooth 5 verbinding, iets wat Apple nog niet aanbiedt.