Hoe Snapchat zichzelf probeert te redden

Jonas Bloemen
Het gaat slecht met Snapchat. Hoewel het als eerste social media platform de ‘stories’ lanceerde, wordt het nu aan alle kanten voorbijgelopen door andere platformen.

LEES OOK: 'Vanaf april mogelijk in snapchat-app games te spelen'

Tijd voor actie dus. Snapchat moet innoveren om zijn kop boven water te kunnen houden. De hoogtijdagen van de dienst zijn inmiddels wel geweest, het bedrijf probeert nu met games zichzelf te redden. Het introduceerde deze week Snap Games die het gaat plaatsen in de app. Gebruikers zien met welke contacten ze kunnen spelen. Communiceren kan via spraakmemo’s en tekstberichten.

Daarnaast kunnen Snapchat-stories binnenkort ook in andere apps ingesloten worden. Bijvoorbeeld op je Tinderprofiel. Ook gaat Snapchat samenwerken met derde partijen voor de scanfunctie. Op die manier kunnen gebruikers bijvoorbeeld een rekensom scannen, welke het programma dan voor je oplost. 

Snapchat 

Snapchat verliest al een aantal jaar gebruikers. Veel van hen vertrekken naar Instagram, eigendom van Facebook. Ondanks de teruglopende populariteit draait het bedrijf nog wel een miljoenenomzet. In februari meldde de organisatie nog een kwartaalomzet te hebben gedraaid van 390 miljoen dollar. Er zijn natuurlijk wel zorgen over slinkende toestroom van gebruikers. Het bedrijf hoopt met de nieuwe functies meer omzet binnen te halen om het hoofd boven water te houden.