HP Spectre x360 15 AMOLED op CES 2019

Geert van der Klugt
Efficiënter, dunner en mooier dan LCD-displays: de HP Spectre x360 15 AMOLED, uitgerust met een organic light emitting diodes (OLED) display, is revolutionair.

Alhoewel OLED-beeldschermtechnologie het gesprek van de dag domineert op CES 2019, maakte slechts één producent een vertoning waar. HP biedt met de Spectre x360 15 AMOLED een primeur. De hybride laptop lijkt ogenschijnlijk veel op zijn voorgangers -- een pluspunt, welteverstaan, aangezien de Spectreserie prachtig oogt. Zodra de klep opengaat, blinkt het verschil echter uit, zowel letterlijk als figuurlijk.

LEES OOK: In gesprek met Ruben Raadsheer, Chief Security bij HP

HP Spectre x360 15 AMOLED

Vlak OLED-licht is prachtig. Afbeeldingskwaliteit wordt verbeterd, onder andere op vlakken als contrast, helderheid, kijkhoek en kleurbereik. Daarbovenop zijn OLED-schermen energie-efficiënter, lichter en duurzamer. De gevestigde kwaliteit en flexibiliteit van de Spectreserie, in combinatie met een stijgende interesse en populariteit rondom OLED-technologie, leveren HP de garantie van een producthit. 

De HP Spectre x360 15 AMOLED levert maximaal 500 nits. Dat is enorm helder. Aangevuld met 4K HDR-weergave schikt de hybride device als geen ander voor de professionele Netflix-binger. Intern vind je een Whiskey Lake Core i7 vierkernprocessor; een NVIDIA MX150 en tot en met 512GB SSD-opslag. Enerzijds is de MX150 niet dé krachtigste videokaart ter wereld, anderszijds is de Spectreserie niet ontworpen voor intensieve grafische kaartappplicaties. De inclusie biedt een schappelijker prijskaartje, wat het ontwerp juist ten goede komt.

Let op: LCD-variant van de Spectre x360 bevat een krachtigere GTX 1050 Ti-kaart en een zeskernprocessor. Zoek je wél een powerhouse, overweeg dan de voorganger.

Het tarief? Momenteel onaangekondigd. HP meldt dat de HP Spectre x360 15 AMOLED in maart verschijnt.

 

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert