Huawei nog altijd veiligheidsrisico voor Britse overheid

Jordi Smit
Huawei vormt volgens Britse autoriteiten nog altijd een veiligheidsrisico voor de nationale veiligheid van het Verenigd Koninkrijk. Hoewel Huawei een aantal veranderingen in apparatuur en software heeft doorgevoerd, is dit volgens de autoriteiten niet voldoende.

Huawei-systemen garanderen onvoldoende veiligheid

Dat meldt het persbureau Bloomberg vandaag. Het onderzoek zou onder meer hebben aangetoond dat Huawei-systemen nog steeds onvoldoende veiligheid garanderen. Britse ambtenaren zouden zich nu bedenken wat de vervolgstappen zullen zijn. Mogelijk wil het de technologie van Huawei weren, anderzijds kan het ervoor kiezen met Huawei in gesprek te gaan.

Mogelijke risico's

De Britse overheid vond in juli van 2018 mogelijke risico's voor de veiligheid van het Verenigd Koninkrijk. In navolging hiervan zouden de Britse ambtenaren met Huawei in gesprek zijn gegaan; het bedrijf beloofde in de gesprekken de problemen op te lossen. Dit blijkt dus onvoldoende te zijn gedaan.

LEES OOK: 'Soap' vermeende spionage Huawei gaat door

Weren Huawei

Landen als Japan, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland hebben overigens het gebruik van Huawei-apparatuur op belangrijke punten in de nationale infrastructuur en politiek deels of volledig aan banden gelegd uit angst voor spionage.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi