Huawei ziet Apple als rolmodel

Aimée van Vuuren
De oprichter en CEO van Huawei, Ren Zhengfei, vertelt dat hij Apple als rolmodel ziet met betrekking tot de bescherming van de privacy van de gebruikers. Apple staat bekend om de privacy bescherming, iets waar Zhengfei een voorbeeld aan wil nemen.

Huawei beschermt privacy

In een interview met televisiebedrijf CNBC wordt er aan Zhengfei gevraagd of het bedrijf gebruikersinformatie verspreidt aan het Chinese overheid. ‘We zouden nooit zoiets doen. Als wij het al hadden gedaan, had de Verenigde Staten bewijs gehad om te verspreiden. Dan zullen de 170 landen en regio’s waar wij opereren onze producten niet meer kopen en zal ons bedrijf ineenstorten.’ Hij benadrukt dat de informatie beheert wordt door de gebruikers zelf en niet door Huawei.

LEES OOK: Huawei verwacht flinke verkoopdaling

Weer onder de loep

Het is niet de eerste keer dat Huawei onder de loep wordt genomen. Eerder werd al vermoed dat werknemers van Huawei een samenwerking hadden met het Chinese leger, wat zorgt voor een terecht onveilig gevoel bij gebruikers van de telefoonmaker.  Daarnaast verwacht Huawei een flinke verkoopdaling voor de sancties vanuit de Verenigde Staten vanwege verwachte spionagepraktijken.

Huawei heeft aangegeven een voorbeeld te nemen aan Apple op het gebied van privacybescherming, maar ook met betrekking tot het eigen besturingssysteem. Huawei geeft aan een eigen OS te ontwikkelen die 60 procent sneller is dan Android. Wat er precies gaat gebeuren en hoe het besturingssysteem eruit komt te zien, is niet bekend.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée